EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Külföld

Lövöldözés volt egy új-mexikói középiskolában, halottak

Legalább három ember meghalt csütörtökön egy középiskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban, az Új-Mexikó állambeli San Juan megyében található Aztec város egyik középiskolájában – közölte Ken Christesen megyei seriff.

Az áldozatok mindegyike feltehetően diák – mondta a tudósítóknak nyilatkozva a seriff, aki hozzátette, hogy a támadó is életét vesztette.


A hatóságok legfrissebb közlése szerint a támadó a három áldozat egyike, ugyanakkor nem közöltek egyéb részletet róla. A rendőrség mindössze azt közölte, hogy két áldozat a középiskola tanulója volt. Az elkövető indítéka egyelőre nem ismert.

A 15 sebesültről szóló korábbi értesüléseket nem erősítette meg a Farmingtonban lévő legközelebbi kórház.


A hatóságok közölték, hogy megtisztították az épület egészét. Az iskola környékén a lövöldözést követően szövetségi ügynökök és állami rendőrök helyszíneltek, a területet lezárták. Az oktatási intézmény 900 diákját evakuálták az épületből.

Aztec egy 6500 lakosú vidéki település Új-Mexikó szívében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    A vasúti és a városi tömegközlekedést Franciaországban kilencedik napja lebénító sztrájk akár karácsonyig is folytatódhat a szakszervezetek pénteki tájékoztatása szerint, annak ellenére, hogy a kormány jövő hétre ismét párbeszédre hívta a nyugdíjreform ellen tiltakozó csoportokat.

  • A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

    A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

    A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője pénteken az MTI-nek annak kapcsán, hogy rászoruló családoknak és a helyi iskolában tanuló gyermekeknek vitt adományt és ajándékcsomagokat Tiszakeresztúrra, valamint találkozott a helyi magyarság képviselőivel.