EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Magabiztos fideszes győzelem Solymáron

Lakmuszpapírnak, modellértékűnek és a Fidesz legyőzéséhez szükséges receptnek tartotta a balliberális és jobbikos sajtó, valamint véleményvezéreik a vasárnapi solymári időközi választást.

– Az jelenti az igazi fejtörést a Fidesznek, ha ez a solymári modell több egyéni választókerületben megvalósul – jósolta például Török Gábor politológus Simicska Lajos Heti Válaszában. A kormánnyal mindig kritikus, de például a migránsokkal szemben nagyon is megengedő 24.hu is előre dörzsölte a tenyerét: „Egy időközi önkormányzatiképviselő-választásnál jóval nagyobb jelentősége van a mai solymári szavazásnak.”


Az ellenzéki csodavárásnak az volt az oka, hogy a Pest megyei településen megvalósult, amiről régóta álmodtak: a kormánypárti jelölttel szemben nemcsak a baloldali pártok – MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd –, de a különutasságát hangsúlyozó LMP és Momentum is beállt a független Kárpáti Zsuzsanna mögé, a Jobbik pedig nem indított senkit.

Ilyen előzmények után Dalos Attila a Fidesz–KDNP részéről a szavazatok 56,8 százalékával verte meg a 42,6 százalékot gyűjtő Kárpátit, a Munkáspárt jelöltje mindössze két szavazatot kapott.

– A solymári eredmény üzenet az ellenzéknek: az emberek nem kérnek a bevándorláspárti erőkből és abból a hazug, álságos összefogásból, amely kizárólag csak a hatalomról szól – közölte az eredmények után a Fidesz. A baloldali pártok szintén sikeresnek ítélték Kárpáti Zsuzsa „helytállását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.