EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Makettgyártó cég segíti a Macskaárvaházat

Világhírű magyar járműmakettgyártó cég döntött úgy, hogy különleges, rájuk jellemző adománnyal kedveskednek Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok autóversenyző állatvédő alapítványának.

A Heves megyei kis faluban, Balaton településen működő Balaton Modell tulajdonosa, Kerek Gábor úgy döntött, járműkínálatuk egyik különleges darabját, egy Lada Niva-makettet ajánl fel jótékony célú árverésre a szintén egy Heves megyei kistelepülésen, Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítványnak. A Magyarországon kevésbé ismert makettmanufaktúra különösen az angol, német és orosz makettezők körében örvend óriási népszerűségnek. Specialitásuk az 1940-es és 1980-as évek keleti blokkja polgári és harcászati célú teherjárművei rendkívül élethű makett-kittjeinek készítése.

A Lada Níva félkész makettjei

– Régóta szurkolunk Kiss Norbinak és szimpátiával figyeljük a kápolnai Macskaárvaház működését is, nem csupán azért mert állatbarátok vagyunk, hanem azért is mert Balatonhoz hasonlóan Kápolna is egy kis Heves megyei falu, és lokálpatriotizmusunk miatt is – mondja Kerek Gábor, a Balaton Modell tulajdonosa, angliai makettkiállítások ünnepelt résztvevője.

Nagyobb maketteket is gyártanak Kerek Gábor


– Fantasztikus igényesek és kidolgozottak Gáborék makettjei, klassz lenne, ha versenykamion-makettezéssel is foglalkoznának – mondja Kiss Norbi kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok nevetve. A sportember, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, azt is hozzáteszi: nemcsak kedves, de kreatív ötletnek is tartja a jótékonyságnak ezt a formáját. A Balaton Modell tulajdonosa az árverésre felajánlott makettet saját kezűleg össze is állítja, hogy az a legjobb esztétikai minőségben kerüljön leendő jótékony tulajdonosához.

Kiss Norbi, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, kreatív ötletnek tartja a jótékonyságnak ezt a formáját

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.