EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Eger

Makettgyártó cég segíti a Macskaárvaházat

Világhírű magyar járműmakettgyártó cég döntött úgy, hogy különleges, rájuk jellemző adománnyal kedveskednek Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok autóversenyző állatvédő alapítványának.

A Heves megyei kis faluban, Balaton településen működő Balaton Modell tulajdonosa, Kerek Gábor úgy döntött, járműkínálatuk egyik különleges darabját, egy Lada Niva-makettet ajánl fel jótékony célú árverésre a szintén egy Heves megyei kistelepülésen, Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítványnak. A Magyarországon kevésbé ismert makettmanufaktúra különösen az angol, német és orosz makettezők körében örvend óriási népszerűségnek. Specialitásuk az 1940-es és 1980-as évek keleti blokkja polgári és harcászati célú teherjárművei rendkívül élethű makett-kittjeinek készítése.

A Lada Níva félkész makettjei

– Régóta szurkolunk Kiss Norbinak és szimpátiával figyeljük a kápolnai Macskaárvaház működését is, nem csupán azért mert állatbarátok vagyunk, hanem azért is mert Balatonhoz hasonlóan Kápolna is egy kis Heves megyei falu, és lokálpatriotizmusunk miatt is – mondja Kerek Gábor, a Balaton Modell tulajdonosa, angliai makettkiállítások ünnepelt résztvevője.

Nagyobb maketteket is gyártanak Kerek Gábor


– Fantasztikus igényesek és kidolgozottak Gáborék makettjei, klassz lenne, ha versenykamion-makettezéssel is foglalkoznának – mondja Kiss Norbi kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok nevetve. A sportember, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, azt is hozzáteszi: nemcsak kedves, de kreatív ötletnek is tartja a jótékonyságnak ezt a formáját. A Balaton Modell tulajdonosa az árverésre felajánlott makettet saját kezűleg össze is állítja, hogy az a legjobb esztétikai minőségben kerüljön leendő jótékony tulajdonosához.

Kiss Norbi, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, kreatív ötletnek tartja a jótékonyságnak ezt a formáját

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.