EUR: 317,90 Ft
CHF: 280,64 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Már ketten vádolják zaklatással! Havas elbúcsúzhat mandátumától?

Rendkívüli testületi ülést tart csütörtökön Havas Henrik szexuális zaklatási ügyében Kisoroszi önkormányzata, ahol a tévés képviselő. A botrány a mandátumába is kerülhet. Baukó Éva elvárja Havas bocsánatkérését a zaklatásért, amilyenhez hasonlóról azóta egy másik egykori valóságshow-szereplő, Molnár Anikó is beszámolt.

„Megesküszöm az életemre és a családom életére is, hogy igazat mondok” – kezdte Baukó Éva abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel. Az egykori valóságshow-szereplő újra elmesélte, hogy évekkel ezelőtt Havas Henrik asszisztense volt, és a tévés szerette volna elérni, hogy a szeretője is legyen. Fizette volna az albérletét és az iskolai költségeit.


„Azt szerette volna, hogy a barátnője legyek. Támogatott volna, fizette volna az albérletemet, fizette volna az iskoláimat, nagyon-nagyon megterhelő volt ahhoz az emberhez bejárni dolgozni. Azon gondolkoztam, hogy úristen, mikor érti már meg, hogy nem akarok tőle semmit… Szeretném, hogy Henrik elismerje, hogy igenis verbálisan zaklatott engem” – mondta Éva, aki arra is reagált, hogy Havas cáfolni próbálta munkakapcsolatukat is, másutt úgy kommentálta a zaklatási ügyet, hogy sz.rik bele.

Éva üzent Havasnak: „Ha nem voltam az asszisztense, akkor mégis ön honnan ismer engem? … Azt, hogy maga hazugságot állít a tévében, nem gondoltam volna, hiszen ön egy megmondó ember. Ön azt mondja, mindig igazat mond, és kikérem magamnak, hogy hülyének nézzen egy »sz.rok az Évikére« sztorival. Miért sz.rik rám? Mert nem vagyok színésznő vagy milliárdosfeleség? … Az emberek nem szarnak az ilyen dolgokra. Mit tett volna, ha a maga lányát zaklatják a munkahelyén?” – háborodott fel Baukó, aki szeretné, ha Havas bocsánatot kérne.


„Igenis kérjen tőlem bocsánatot, mert a zaklatás megtörtént. Folyamatosan szorongást éreztem, és igen, nem kell mártírt csinálni magából, kedves Henrik, és nem kell ezt az egészet a szőnyeg alá söpörni. … És nem beszélhet úgy a nőkről, mintha a kapcája lenne!” – mondta, majd elárulta, Havas mindennap leültette a kanapéra és mondta, „Éva, egyezzen már bele”.

Éva mellett újabb áldozat számolt be arról, hogyan zaklatta a közös munka során Havas Henrik. Molnár Anikó, aki Baukóhoz hasonlóan egy valóságshow-ból épült be a köztudatba, szintén a közös munka során átélt szexuális zaklatásról mesélt. Anikó elmondta, hogy amikor Havas róla írt könyvet tíz évvel ezelőtt, akkor a már említett irodában a férfi egyszer a nemi szervére húzta a nő kezét, egyszer pedig meglepetésszerűen szájon csókolta. Sőt! A közös munka vége felé vibrátort, síkosítót és óvszereket tartalmazó csomagot ajándékozott a nőnek, mert már korábban kifejtette, hogy Anikó szerinte egy „b…atlan p…a”.

Kisorosziban – ahol Havas május óta képviselő – testületi ülést tartanak csütörtökön, könnyen lehet, hogy a botrány a mandátumába kerülhet. Korábban a Borsnak nyilatkozott a település alpolgármestere: – Erről a problémáról még nem tárgyaltunk, de Havas úrnak tisztáznia kéne magát, hogy ne vessen rossz fényt a településre. Nem tudjuk eldönteni, igazak-e az állítások, de elrendelünk egy vizsgálatot. Biztosan lesz számonkérés – mondta Benedek Károly.

Henrik, a hősszerelmes

A belesz.rós Havasnak nem ez az első botránya a libidója miatt. Gesztesi Károly már korábban beszélt arról, hogy a hősszerelmes Henrik korábban megkörnyékezte az ő volt feleségét, Liptai Claudiát is.

– Amikor Claudia partnere volt a televízióban, nagyon odavolt a feleségemért – emlékezett a Borsnak. – Nem is titkolta, hallottam, miket mond neki, láttam, milyen üzenetekkel bombázza…

Ahogy Vágó István feleségét is. Pár évvel ezelőtt Bárdos András írt könyvet Vágóról, amelyben a tévés elmeséli: nyolc éve, egy bulin ismerkedett össze Havas az ő feleségével, akit körbeudvarolt, majd találkát kérő sms-eket küldözgetett. Amikor a felesége elmondta ezt Vágónak, a volt kvízmester  válaszolt: „Kedves Henrik! Megértem a buzgalmadat, de nem kellene a hozományról beszélnünk, mielőtt a dologra áldásomat adom?”

Havas később azt is megpróbálta letagadni, hogy ezt az üzenetet megkapta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.