EUR: 324,19 Ft
CHF: 283,46 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Üzent az uniós biztos: A bevándorlók itt maradnak

A bevándorlók itt maradnak – üzeni a Politicóban írt év végi cikkében Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős európai uniós biztos. Szerinte a bevándorlás és a sokszínűség az új norma.
– Ideje szembenézni az igazsággal. Nem vagyunk képesek megállítani a migrációt, és nem is leszünk – írja a politikus, aki szerint a „bevándorlás az új valóság”.

Dimitris Avramopoulos és Soros György (Fotó: ec.europa.eu)

– Olyan politikára van szükség, amelynek a célja az integráció és a befogadás. Júniusig meg kell egyeznünk az új átfogó menekültügyi rendszerről (vagyis a kötelező kvótákról – a szerk.). Naiv dolog azt gondolni, hogy a társadalmaink homogének és bevándorlómentesek maradhatnak, ha kerítéseket építünk. Be kell tartanunk azt az ígéretünket is, hogy migránsok ezreit telepítjük át Líbiából Európába vagy segítjük önkéntes visszatérésüket származási országukba – vélekedik. Úgy gondolja, hogy az uniónak új jogi eljárásokat kell létrehoznia a gazdasági bevándorlás terén. Emlékeztet, hogy „az EU tavaly 700 ezer embernek nyújtott biztonságot, de azt is el kell érnünk, hogy otthonra is leljenek. Ez nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem gazdasági és szociális szükségszerűség is idősödő kontinensünkön. A nap végén mindannyiunknak el kell fogadni, hogy a migráció, a mobilitás és a sokszínűség az új norma, és a politikánkat is ehhez kell igazítanunk”.

Soros György májusi brüsszeli látogatásakor találkozott Dimitrisz Avramopulosszal. Ismert: a milliárdos korábban évi egymillió migráns befogadására tett javaslatot.


A múlt heti uniós csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány megakadályozza, hogy idegeneket telepítsenek Magyarországra bevándorlóként, és ehhez sokmillió magyar ember egybehangzó akarata kellett a nemzeti konzultáción.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Egy török kamionban 47 határsértőt találtak a magyar és román rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.