EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,69 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Még a Szahara előtt meg kellene állítani a migránsokat

A Migrációkutató Intézet munkatársa szerint jobb lenne még a szaharai térség előtt megállítani a migránsokat, a sivatagban ugyanis többen halnak meg, mint a Földközi-tengeren.

Marsai Viktor az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, eddig elsősorban arra koncentrált Európa, hogy Líbiában stabilizálja a helyzetet, és ezzel akadályozza meg, hogy átkeljenek a Földközi-tengeren az illegális bevándorlók.


Líbiában azonban csak “szerény eredményeket” sikerült elérni, ezért felmerült annak a lehetősége is, hogy az országtól délre állítsák meg a migránsokat. Ez azért lenne fontos, mert becslések szerint a szaharai átkelés során háromszor-négyszer többen halnak meg, mint a Földközi-tengeren – emelte ki a szakértő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.