2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szeged

Még Amerikában is az SZTE-ről olvasnak!

Címlapján ajánlja az Amerikai Kémiai Társaság neves szakfolyóiratának november 30-án közzétett száma Czakó Gábor, az SZTE Kémiai Intézetének adjunktusa és Szabó István, az SZTE korábbi munkatársa cikkét.

A publikáció a szerzők elmúlt években elért, komoly hazai és nemzetközi visszhangot kiváltó eredményeit helyezi reflektorfénybe, például egy új reakcióút felfedezését vagy a kísérletek minden korábbinál pontosabb modellezését. Czakó Gábor egyik legújabb kutatási eredményét 2017 szeptemberében közölte a rangos Nature Chemistry folyóirat. Miért éppen úgy zajlik le a kémiai folyamat, ahogyan? Ez és a reakciók dinamikája érdekli az elméleti kémiával foglalkozó Czakó Gábor Junior Prima díjas vegyészt. A Szegedi Tudományegyetem Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének adjunktusa, az MTA Kémiai Osztályának legifjabb „nagydoktora” és Szabó István, az SZTE korábbi munkatársa az Amerikai Kémiai Társaság neves szakfolyóiratának legújabb számában összefoglaló cikket publikált, amelyet az újság a címlapján emelt ki. Ez a publikáció a szerzők elmúlt években elért, komoly hazai és nemzetközi visszhangot kiváltó eredményeit emeli reflektorfénybe. Az újság főszerkesztőjének felkérésére írt közlemény a szerzők olyan jelentős eredményeit foglalja össze, amelyeket korábban a Nature Communications és a Nature Chemistry folyóirat is közölt. A felkérés kiemelkedő nemzetközi elismerést jelent a Czakó Gábor vezetésével a szegedi egyetemen működő Elméleti Reakciódinamikai Kutatócsoport számára.


Az Amerikai Kémiai Társaság ajánlása komoly elismerés az egyetem számára

Hamarosan talán az ő munkájuk híre jut el a tengerentúlra?

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.