2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szeged

Még Amerikában is az SZTE-ről olvasnak!

Címlapján ajánlja az Amerikai Kémiai Társaság neves szakfolyóiratának november 30-án közzétett száma Czakó Gábor, az SZTE Kémiai Intézetének adjunktusa és Szabó István, az SZTE korábbi munkatársa cikkét.

A publikáció a szerzők elmúlt években elért, komoly hazai és nemzetközi visszhangot kiváltó eredményeit helyezi reflektorfénybe, például egy új reakcióút felfedezését vagy a kísérletek minden korábbinál pontosabb modellezését. Czakó Gábor egyik legújabb kutatási eredményét 2017 szeptemberében közölte a rangos Nature Chemistry folyóirat. Miért éppen úgy zajlik le a kémiai folyamat, ahogyan? Ez és a reakciók dinamikája érdekli az elméleti kémiával foglalkozó Czakó Gábor Junior Prima díjas vegyészt. A Szegedi Tudományegyetem Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének adjunktusa, az MTA Kémiai Osztályának legifjabb „nagydoktora” és Szabó István, az SZTE korábbi munkatársa az Amerikai Kémiai Társaság neves szakfolyóiratának legújabb számában összefoglaló cikket publikált, amelyet az újság a címlapján emelt ki. Ez a publikáció a szerzők elmúlt években elért, komoly hazai és nemzetközi visszhangot kiváltó eredményeit emeli reflektorfénybe. Az újság főszerkesztőjének felkérésére írt közlemény a szerzők olyan jelentős eredményeit foglalja össze, amelyeket korábban a Nature Communications és a Nature Chemistry folyóirat is közölt. A felkérés kiemelkedő nemzetközi elismerést jelent a Czakó Gábor vezetésével a szegedi egyetemen működő Elméleti Reakciódinamikai Kutatócsoport számára.


Az Amerikai Kémiai Társaság ajánlása komoly elismerés az egyetem számára

Hamarosan talán az ő munkájuk híre jut el a tengerentúlra?

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.