2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb XV.kerület

Még sincs közlekedési káosz Angyalföldön

November 6-án kezdődött meg a 3-as metró kerületünket is érintő szakaszának felújítása. Az ellenzéki pártok egyöntetűen a tömegközlekedés ellehetetlenüléséről beszéltek. Ennek élére az a Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető állt, aki három éven keresztül főpolgármester-helyettesként döntéshozó helyzetben volt. Egy hónap alatt bebizonyosodott, Angyalföldön és Újpesten, azaz a felújítás első szakaszánál semmilyen fennakadás nincs.

A buszok gyorsan és megfelelő számban közlekednek a számukra fenntartott sávban

A 3-as metró felújítása is elmaradt a szocialista–liberális városvezetés alatt. Közben a BKV adóssága 800 milliárd forintra duzzadt, ami lehetetlenné tette az európai uniós pályázatokon való részvételt.


Tehát az MSZP–SZDSZ-városvezetés alatt leálltak a különböző fejlesztések és teletömték a zsebüket a 4-es metró építése közben. Jelenleg 60-70 milliárd forint körüli összeget kell visszafizetni a fővárosnak korrupciós üzelmeik miatt. Ezt az összeget fel lehetne használni kórházak, iskolák felújítására is!

De eddig semmi komoly fennakadás nem volt! A buszok gyorsan és megfelelő számban közlekednek a számukra fenntartott sávban. Az autóforgalomban ugyan csúcsidőben okoz fennakadást a sávlezárás, de ez a világ bármelyik nagyvárosának okozna. Szomorú tapasztalat, hogy a jelenlegi ellenzék nem a város életminőségének javulásáért küzd, hanem a napi problémák felnagyításával foglalkozik. Remélhetőleg a kerületi vezetés nem áll az MSZP fővárosi frakciójának ámokfutása mögé, és támogatja ezt az évtizedekre előre mutató beruházást.

Kapcsolódó Cikkek