EUR: 324,15 Ft
CHF: 278,55 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Szombathely

Megkezdődött a dozmati víztározó építése

– Mit is jelent majd ez a víztározó? Többek között biztonságot, értéknövekedést az ingatlanokban, tisztább vizet a Csónakázótóban, az árvízveszély megszüntetésének köszönhetően pedig egy óriási, nagyon értékes beépítésre váró területet Szombathelynek – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Uniós és állami támogatásból, 2 milliárd 36 millió forintból épül meg a dozmati víztározó, ezzel pedig teljessé válik Szombathely árvízvédelme. Az Aranypatak mederrendezése már tart, a víztározó alapkövét tavasszal teszik le.  A 7 hektáros állandó vízfelületű tóból és a 44 hektáros árterületből álló tározóban szükség esetén több mint 1 millió köbméter vizet tudnak majd visszatartani. A munkálatok várhatóan 2019 júliusáig tartanak.

Teljessé válik Szombathely árvízvédelme Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.