EUR: 311,56 Ft
CHF: 266,38 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szombathely

Megkezdődött a dozmati víztározó építése

– Mit is jelent majd ez a víztározó? Többek között biztonságot, értéknövekedést az ingatlanokban, tisztább vizet a Csónakázótóban, az árvízveszély megszüntetésének köszönhetően pedig egy óriási, nagyon értékes beépítésre váró területet Szombathelynek – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Uniós és állami támogatásból, 2 milliárd 36 millió forintból épül meg a dozmati víztározó, ezzel pedig teljessé válik Szombathely árvízvédelme. Az Aranypatak mederrendezése már tart, a víztározó alapkövét tavasszal teszik le.  A 7 hektáros állandó vízfelületű tóból és a 44 hektáros árterületből álló tározóban szükség esetén több mint 1 millió köbméter vizet tudnak majd visszatartani. A munkálatok várhatóan 2019 júliusáig tartanak.

Teljessé válik Szombathely árvízvédelme Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.