2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szombathely

Megkezdődött a dozmati víztározó építése

– Mit is jelent majd ez a víztározó? Többek között biztonságot, értéknövekedést az ingatlanokban, tisztább vizet a Csónakázótóban, az árvízveszély megszüntetésének köszönhetően pedig egy óriási, nagyon értékes beépítésre váró területet Szombathelynek – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Uniós és állami támogatásból, 2 milliárd 36 millió forintból épül meg a dozmati víztározó, ezzel pedig teljessé válik Szombathely árvízvédelme. Az Aranypatak mederrendezése már tart, a víztározó alapkövét tavasszal teszik le.  A 7 hektáros állandó vízfelületű tóból és a 44 hektáros árterületből álló tározóban szükség esetén több mint 1 millió köbméter vizet tudnak majd visszatartani. A munkálatok várhatóan 2019 júliusáig tartanak.

Teljessé válik Szombathely árvízvédelme Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.