2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb XVIII.kerület

Meglehet az NB I

A harmadik helyről várja a bajnokság februári folytatását a PLER-Budapest kézilabdacsapata a férfi kézilabda-bajnokság másodosztályában. A feljutásra ácsingózó lőrinciek hátránya a Vecséssel és a Győrrel szemben nem ledolgozhatatlan.

– A cél továbbra is a feljutás – mondta lapunknak az őszi zárómérkőzést követően Perger Zsolt, a PLER vezetőedzője. A korábbi kapus az eredmények miatt kicsit bosszús, de a játékkal elégedett. – A tabellán elfoglalt helyünk nem reális, de a munka, amit a fiúk elvégeztek, rendben van és többre jogosítja fel a fiatalokat.


Perger Zsolt (középen) első szezonját tölti vezetőedzőként
(fotó: PLER)

A csapat szokásához híven a saját nevelésűekre építi a keretet, kiegészítve néhány tapasztaltabb játékossal.

– Egyfelől türelmesen kell építkezni és rutint kell szerezniük a fiataljainknak, másrészt viszont az élsportban nincs türelem. Eredményt kell produkálni, esetünkben ez pedig a feljutás lenne.


Veszprémben kezd majd a PLER februárban Fotó: Zatkalik Dániel

Perger fél éve dolgozik a csapattal, meglátása szerint mostanra kezdenek összecsiszolódni, ami nem nehéz, mert erősségük nem a kiemelkedő egyéni teljesítményekben rejlik, hanem a csapategységben.

– Nagy esélyünk van a feljutásra, a Vecsés négy ponttal van előttünk, egyetlen vereségük van, az pont tőlünk. Épp ezért bosszantó, hogy háromszor is kikaptunk ősszel. Az, hogy még Győr is aspirál a bajnoki címre, jót tesz a játékosoknak, éles csatákat kell vívniuk hétről hétre. Egy dolgunk van, mindig a következő feladatot megoldani, akkor utolérhetjük a riválisokat. A védelmünk erős, erre mindenképpen építhetünk, a támadójátékon kell még csiszolnunk.

Az együttes január másodikán kezdi meg a felkészülést a tavaszi menetelésre. A PLER 2018-ban először február harmadikán, Veszprémben lép pályára. Hazai pályán február 24-én Pécs ellen láthatók majd Kránitzék.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.