2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVIII.kerület

Meglehet az NB I

A harmadik helyről várja a bajnokság februári folytatását a PLER-Budapest kézilabdacsapata a férfi kézilabda-bajnokság másodosztályában. A feljutásra ácsingózó lőrinciek hátránya a Vecséssel és a Győrrel szemben nem ledolgozhatatlan.

– A cél továbbra is a feljutás – mondta lapunknak az őszi zárómérkőzést követően Perger Zsolt, a PLER vezetőedzője. A korábbi kapus az eredmények miatt kicsit bosszús, de a játékkal elégedett. – A tabellán elfoglalt helyünk nem reális, de a munka, amit a fiúk elvégeztek, rendben van és többre jogosítja fel a fiatalokat.


Perger Zsolt (középen) első szezonját tölti vezetőedzőként
(fotó: PLER)

A csapat szokásához híven a saját nevelésűekre építi a keretet, kiegészítve néhány tapasztaltabb játékossal.

– Egyfelől türelmesen kell építkezni és rutint kell szerezniük a fiataljainknak, másrészt viszont az élsportban nincs türelem. Eredményt kell produkálni, esetünkben ez pedig a feljutás lenne.


Veszprémben kezd majd a PLER februárban Fotó: Zatkalik Dániel

Perger fél éve dolgozik a csapattal, meglátása szerint mostanra kezdenek összecsiszolódni, ami nem nehéz, mert erősségük nem a kiemelkedő egyéni teljesítményekben rejlik, hanem a csapategységben.

– Nagy esélyünk van a feljutásra, a Vecsés négy ponttal van előttünk, egyetlen vereségük van, az pont tőlünk. Épp ezért bosszantó, hogy háromszor is kikaptunk ősszel. Az, hogy még Győr is aspirál a bajnoki címre, jót tesz a játékosoknak, éles csatákat kell vívniuk hétről hétre. Egy dolgunk van, mindig a következő feladatot megoldani, akkor utolérhetjük a riválisokat. A védelmünk erős, erre mindenképpen építhetünk, a támadójátékon kell még csiszolnunk.

Az együttes január másodikán kezdi meg a felkészülést a tavaszi menetelésre. A PLER 2018-ban először február harmadikán, Veszprémben lép pályára. Hazai pályán február 24-én Pécs ellen láthatók majd Kránitzék.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.