EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Székesfehérvár

Megnyitotta kapuit a püspöki palota

Jótékonysági és kézművesvásár kezdődött a hétvégén a székesfehérvári Püspöki Palota kertjében. Az Adventi udvar festői környezetben várja azokat, akik a reményteli adventi várakozásban, készülődésben közösen vennének részt.

Az udvarban idén is várják mindazokat, akik szeretnének valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődést Fotó: K.Mátyás Bertalan

Spányi Antal katolikus megyés püspök szavaival: szeretnének minden látogató számára valódi karácsonyváró lelkületet teremteni, hogy az udvarba betérők lelkükben is felkészülhessenek az év legszentebb ünnepére.
Az udvarban idén is várják mindazokat, akik szeretnének valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődést. A látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal. Szombat és vasárnap 10–19 óra között, advent utolsó hetében hétköznapokon is fogadják 14 és 19 óra között a
látogatókat.
Szombatonként délután 16 órakor kezdődik a közös adventi gyertyagyújtás Spányi Antal megyés püspök vezetésével és az egyházmegye iskoláinak, óvodáinak gyermekműsorával. Az első gyertyagyújtás keretében megáldják a családok adventi koszorúját és gyertyáját.
A püspökség december 17-én 19-től 22 óráig lehetőséget biztosít karácsonyi jókívánságok, üzenetek megjelenítésére a Püspöki Palota homlokzatán. Ehhez  december 14-ig, vagy a rendelkezésre álló 1000 üzenet erejéig tudják fogadni a jókívánságokat internetes oldalukon, a http://www.szfvar.katolikus.hu/jokivansag linken.
Az év várakozási időszakának egyik legörömtelibb eseménye volt december 3-án, vasárnap, amikor Spányi Antal megyés püspök megáldotta gyönyörűen felújított alsószentiváni kegytemplomot és plébániaépületet. A fatimai jelenések 100. évfordulójára megújult a Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelye, amely új
környezetben fogadja a zarándokokat. A templom melletti területen új szabadtéri misézőhelyet alakítottak ki és harangtorony épült. Az évről évre növekvő számú zarándokok számára parkolókat létesítettek és kiszolgálóépület hoztak létre. A kegyszobor körül megújult a teljes templombelső. A kegyhely érdekessége, hogy az új oltárat képező
kőtömb a szovjethatalom dicsőségét hirdető hősi emlékmű alapja volt, hirdetve a fatimai üzenetek lényegét: az imádság, az engesztelés, a megtérés, az Istenhez való visszatérés történelemben betöltött szerepét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.