EUR: 321,91 Ft
CHF: 280,65 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

Megújult a Bor utca

December elején megtörtént a Bor utca leaszfaltozásának hivatalos átadása, ezzel lezárult a Modern Városok Program első üteme a megyeszékhelyen. Az utca teljes felújítását 1,2 milliárd forintból valósították meg.

Az ünnepélyes átadáson Horváth István – megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője – elmondta, hogy az utca teljes rekonstrukciója nemcsak az ott lakóknak, hanem a környékbeli tanyatulajdonosoknak is megkönnyíti telkeik elérését. Hozzátette: a következő cél az, hogy kerékpárút csatlakozzon az utcára. A felújítás során nemcsak az utat aszfaltozták, hanem kiépítették a teljes közvilágítást és vízelvezetőket is.


A megye és a város képviselői tájékoztatták a megjelenteket. Fotó: Nagy Nándor

Ács Rezső polgármester a további célokról tájékoztatta a megjelenteket, és elmondta, hogy a következő feladat a tömegközlekedéssel kapcsolatos helyzet rendezése. Ennek érdekében már megkezdték a tárgyalásokat a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-vel, e szerint a reggeli és délutáni órákban is közlekednek majd erre helyi járatok, aminek köszönhetően az itt élők könnyebben juthatnak el az iskolába és a munkahelyekre.

At utca teljes rekonstrukciója megtörtént. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.