2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Debrecen

Megújult a Víztorony utcai rendelő

Megújult a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat. A felújítás során az épületben megtörtént a nyílászárók cseréje, a teljes gépészeti és elektromos rendszer újjáépítése, ami nagymértékben hozzájárult az épület megfelelő energetikai besorolásának eléréséhez, valamint gazdaságos üzemeltetéséhez.

Megújuló energiaforrásként napelemek kerültek a tetőre, ami szintén a gazdaságosabb üzemeltetéshez járul hozzá a jövőben. Az épület padló- és falburkolatát is teljes mértékben megújították. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a felújítás során megtörtént az épület akadálymentesítése is, aminek keretében akadálymentes parkolóhelyet is kialakítottak a mozgáskorlátozottak részére.


Az épület felújítása öt hónapot vett igénybe, és a kivitelezés költsége a vállalkozói szerződés szerint bruttó 106 154 074 forint, míg az eszközök, berendezések bruttó ára 3 752 166 volt. Összességében a Dobozi kertben ebben az évben 270 millió forint értékben újult meg a kis piac és a gyermekorvosi rendelő. Mindkét fejlesztés célja a városrészben élők életminőségének javítása volt. A fejlesztés nem áll meg a Dobozi kertnél, a Zöld város programban 2018-ban a parkok, játszóterek felújítása történik meg, megépül egy szabadtéri kondipark, és korszerűsítik a sportpályát is, összesen csaknem 300 millió forintból.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.