2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Megvédte címét a Dózsa!

Ez a szezon sem múlik el szolnoki siker nélkül a magyar férfi vízilabdában: a Szolnoki Dózsa-Közgép ugyanis a hétvégén megvédte címét a BENU Magyar Kupában.

A szombati elődöntőben egy régi ismerőssel hozta össze a sors Cseh Sándorékat a Császár–Komjádi Béla Sportuszodában. A Dózsa azzal a Ferencvárossal mérkőzött meg, amellyel az európai Szuperkupa-döntő és a bajnokság után rövid időn belül harmadszor találkozott. De még mielőtt a mérkőzés elkezdődött, átadták az előző szezon legjobb játékosainak járó díjakat: a kapusok közül a szolnoki Nagy Viktor, míg a mezőnyjátékosok sorából a fradis (egykori dózsás) Vámos Márton érdemelte ki az elismerést.


A kisdöntőnek is beillő derbi ugyanolyan izgalmakat hozott, mint a két együttes előző két találkozója: egymásnak adták át, majd egymástól vették vissza a vezetést a csapatok, de a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre, hiszen az 7-7-es döntetlennel ért véget. Ismerős szituációban találták magukat a csapatok, hiszen az európai Szuperkupa is ilyen módon dőlt el, akkor a Dózsa örülhetett a legvégén. A büntetőpárbaj igazán heroikus csatát hozott: az öt kör után 4-4-állt az eredményjelzőn, hiszen a Ferencvárostól Manhercz Krisztián, a szolnokiaktól pedig Aaron Younger lőtt kapufát; jöhetett a hirtelen halál! Varga Dénes és Andrija Prlainovic nem hibázott, Manhercz ugyanakkor igen; Milan Aleksic kísérletét pedig a büntetőkre beküldött Gárdonyi András kivédte. Az egykoron Szolnokon pólózó Stefan Mitrovic próbálkozását hárította Nagy Viktor, Aaron Younger pedig a második kísérletét már nem rontotta el, ezzel pedig a döntőbe lőtte a címvédőt!

Andrija Prlainovic (kékben) és Erdélyi Balázs küzdelme

Jöhetett a finálé az Egert legyűrő OSC ellen. A Dózsa már a kezdő sípszó előtt hátrányból indult, hiszen az elődöntőben piros lapot kapott Cseh Sándor vezetőedző, aki nem lehetett ott a medence szélén, a helyét Kovács István vette át. Ez viszont nem látszott meg a szolnokiak teljesítményén, akik álomszerű rajtot vettek: a védekezés és a támadás is „stabil lábakon tempózott”, a kapuban pedig Nagy Viktor hatalmas bravúrokat mutatott be. Ennek eredményeként a nagyszünetben 7-1-et mutatott az eredményjelző a Szolnok javára. A címvédő 10-2-es előnnyel vágott neki a záró játékrésznek, és még azt is megtehette, hogy Kardos Gergelyt küldte be Nagy Viktor helyére. Mindez a lényegen nem változtatott: a Szolnoki Dózsa-Közgép 13-4-re nyert, ezzel megvédte címét a Magyar Kupában, legénysége pedig újfent örömfürdőt vehetett!


Kijárt a fiúknak a győzelmi csobbanás

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.