EUR: 317,84 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Veszprém

Mentorprogram segíti a pályakezdő fiatalok térségi elhelyezkedését

Pályakezdő fiatalok helyben történő munkába állását támogató mentorprogram elindításáról állapodott meg a múlt héten az önkormányzat, a Veszprémi Szakképzési Centrum, a Bakonykarszt Zrt., a JOST Hungária Bt., a Pannontej Zrt., valamint az Életet Segítő Alapítvány.

– A program a „Foglalkoztatási együttműködés a Veszprémi járásban” című, uniós forrásból megvalósuló projektpartnerség következő lépcsőfokaként született meg, de nem annak forrásából finanszírozzák – közölte Porga Gyula polgármester az esemény sajtótájékoztatóján. Akárcsak a paktum, a mentorprogram célja is az elmúlt évek legnagyobb kihívásának számító munkaerőhiány leküzdése. Nemcsak a vállalkozók, de Veszprém érdeke is az, hogy az itt tanuló fiatalok a térségben helyezkedjenek el.


Széleskörű együttműködést jelentettek be a pályakezdő fiatalok támogatására (fotó: Domján Attila)

Éppen ennek érdekében indítja útjára az önkormányzat az említett partnereivel közösen a „Veszprémben a jövőd” elnevezésű mentorprogramot, amelynek során a szakképzettséget szerző végzősöknek mentori közreműködéssel és ösztöndíjjal támogató közeget biztosíthatnak. A program a tervek szerint 2018 májusában veszi kezdetét, a részt vevő vállalati partnerek pedig várják azon 2018-ban szakképzettséget szerző diákok jelentkezését, akik CNC-gépkezelő/gépi forgácsoló, lakatos, hegesztő, szerelő, gépszerelő, villanyszerelő, gépész, víz- és csőhálózat-szerelő, sajtkészítő, pék, cukrász vagy szakács szakok valamelyikén fejezik be tanulmányaikat.

A résztvevő partnerek együttműködési megállapodást írtak alá (fotó: Domján Attila)

A felek szándékuk megerősítését együttműködési megállapodás aláírásával is megerősítették.

Kapcsolódó Cikkek