EUR: 318,00 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Életmód

Mi lesz az év gyümölcse?

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) keresi az év gyümölcsét. A december 31-ig tartó internetes szavazást követően a legtöbb szavazatot kapott fajta nyeri el Az év gyümölcsfajtája címet. Az mkszn.hu-n a fekete tányéralmára, a Pipacs 1 meggyre és a berkenyére lehet voksolni.

A fekete tányéralma az egyik legősibb és legigénytelenebb magyar gyümölcsfajta. Szeptember végén, október elején szüretelhető és akár márciusig is tárolható. Ellenálló, kiváló minőséget adó fajta. Bőtermő, gyümölcse nagy, lapos gömb alakú, barnáspiros színű, gyümölcshúsa fehér, közepesen kemény, enyhén fűszeres illatú. A Pipacs 1, vagyis a szupermeggy kései virágzású élénkpiros meggyfajta, amely a Kiskőrös környéki termőtájról származik.


A kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcs igazi szuperfood magas antioxidáns-, melatonin- és összfenoltartalma miatt, vitamintartalma akár teljes napi C-vitamin-szükségletünket fedezi. A berkenye terebélyes bokor, termése gömbölyű, fényes fekete bogyó. Könnyen termeszthető fajta, mindenütt megterem, ahol az alma is. A Pipacs 1-hez hasonlóan szintén szuperfood: antioxidáns-, antocianin-, vitamin- és ásványianyag-tartalma mind kiemelkedő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.

 • 5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt közel másfél millió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.