EUR: 322,68 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Életmód

Mi lesz az év gyümölcse?

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) keresi az év gyümölcsét. A december 31-ig tartó internetes szavazást követően a legtöbb szavazatot kapott fajta nyeri el Az év gyümölcsfajtája címet. Az mkszn.hu-n a fekete tányéralmára, a Pipacs 1 meggyre és a berkenyére lehet voksolni.

A fekete tányéralma az egyik legősibb és legigénytelenebb magyar gyümölcsfajta. Szeptember végén, október elején szüretelhető és akár márciusig is tárolható. Ellenálló, kiváló minőséget adó fajta. Bőtermő, gyümölcse nagy, lapos gömb alakú, barnáspiros színű, gyümölcshúsa fehér, közepesen kemény, enyhén fűszeres illatú. A Pipacs 1, vagyis a szupermeggy kései virágzású élénkpiros meggyfajta, amely a Kiskőrös környéki termőtájról származik.


A kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcs igazi szuperfood magas antioxidáns-, melatonin- és összfenoltartalma miatt, vitamintartalma akár teljes napi C-vitamin-szükségletünket fedezi. A berkenye terebélyes bokor, termése gömbölyű, fényes fekete bogyó. Könnyen termeszthető fajta, mindenütt megterem, ahol az alma is. A Pipacs 1-hez hasonlóan szintén szuperfood: antioxidáns-, antocianin-, vitamin- és ásványianyag-tartalma mind kiemelkedő.

Kapcsolódó Cikkek