EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

Mikulás a jégen

óA téli sportok szerelmesei népesítik be ezekben a hetekben a Szombathelyi Műjégpályát, ahol immár a 31. jégszezon kezdődött meg. December első hétvégéjén székely, burgenlandi és szlovén Mikulások is feltűntek a magyarok mellett.

Harmincadik születésnapját ünnepli decemberben a Szombathelyi Műjégpálya, ezért aztán a jeles jubileumra készülő szervezők színvonalas programokkal várják egész hónapban a téli sportok szerelmeseit.


Egyre népszerűbbek a téli sportok Szombathelyen Fotó: CSG

November 25-én nyitotta meg kapuit a műjégpálya, ahol idén is a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA Zrt. szervezi a tartalmas kikapcsolódást. A nyitóprogram után december 3-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával ,,Mikulás a jégen” címet viselte az a program, amelyen színes mikulások és krampuszok érkeztek a nemzetközi szintű szórakoztató rendezvényre, amelyen nemcsak a felhőtlen kikapcsolódás, de az édesség és a forró tea is garantált volt.

Varga Jenő “Jéglovag” Fotó: hungarysport.hu

– Játékos programsorozattal készültünk, és mivel december 6. hétköznapra esett, a gyerkőcök már december első hétvégéjén ízelítőt kaptak a Télapóról és megtekinthették a színes Mikulások felvonulását. Nem kellett bérelni, nem kellett otthonra külön fogadni Mikulást, hanem a kicsik és a nagyobbacskák is kijöttek ide és 15 különböző színben tündöklő Mikulással tudtak közösen korcsolyázni. Eseményünket megtisztelte Szolarics László, a szlovén görkorcsolya-szövetség volt elnöke is – tájékoztatta lapunkat Varga Jenő jéglovag, aki az esemény főszervezőjeként azt is elmondta, hogy az Emmi és a Magyar Szabadidősport Szövetség jóvoltából a játékosabb megmérettetések, a fakutyázás, a labdavezetés kapura ütéssel, a szlalomgyakorlatok, valamint az oly népszerű kapu alatti átbújás legjobbjai is fényesebbnél fényesebb érmekkel gazdagodhattak.


Harminc éves a Szombathelyi Műjégpálya Fotó: CSG

A kilátogató szombathelyiek között nemcsak Mikulások, krampuszok is feltűntek. Bojnár Fatime és Laurenczi Szimonetta a buli kedvéért jöttek, de korcsolyázni is szeretnek. – Estünk, keltünk, de megy ez még majd jobban is – mondták korizás közben a csinos lányok, majd sietve hozzátették: alig várják már, hogy valamelyik kedves Mikulástól szaloncukrot kapjanak.

A téli sportok szombathelyi szerelmeseivel beszélgetve megállapíthattuk, hogy ezek a közösségi programok tovább erősítik az amúgy is egyre népszerűbb szombathelyi szabadidősport-életet. Az elmúlt másfél évtizedben a szombathelyi fiatalok megkedvelték a korcsolyázást és a jégkorongot is, ezért is jó hír, hogy hosszas előkészítő munka után hamarosan megkezdődhet egy fedett jégpálya építése Szombathelyen. A város a területet biztosítja a taós forrásból megépülő, mintegy 1,7 milliárd forintos beruházáshoz. Ha a közbeszerzés sikeres lesz, akár a következő jégszezon kezdetére már át is adhatják az új létesítményt a nagyközönségnek.

December első hétvégéjén Mikulások és krampuszok lepték el a pályát Fotó: CSG

A Szombathelyi Műjégpálya minden hétvégén játékos családi vetélkedőkkel várja a téli sportok szerelmeseit, december 30-án pedig színvonalas évbúcsúztató jéggálára csalogatják a szombathelyieket és környékbelieket. Ezt az eseményt egyébként szintén az Emmi és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával bonyolítják le.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.