2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Minden migránst befogadna az EP-képviselő

– Nacionalista és populista retorika, hogy a migránsok terrorizmust hoznak. Ők azért jönnek Európába, hogy jobban éljenek. A migrációt a javunkra kell fordítani – mondta az M1 Híradónak nyilatkozó Tanja Fajon. A szocialisták és demokraták szlovén EP-képviselője megszavazta a felső korlát nélküli, kötelező migrációs kvóták rendszerét is.

Tanja Fajon írta azt a 2016-os EP-jelentést, amelynek alapján minden tagországban egységesítenék és felgyorsítanák a menekültügyi eljárásokat. Tagja a terrorellenes, valamint az állampolgári jogokkal, a bel- és igazságüggyel foglalkozó LIBE szakbizottságnak. Ez utóbbi tagjaként szavazta meg a felső korlát nélküli kötelező migrációs kvóták rendszerét.


Forrás: Facebook

Továbbá szerepel azon a 266 nevet tartalmazó listán, amelyet Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány készített az Európai Parlamentben dolgozó megbízható szövetségeseiről. Többször is kijelentette: Európát nem szabad falakkal körbezárni, hiszen szerinte ez „nagyon veszélyes, elszigeteltséghez vezetne”.

– Sokan aggódnak, hogy egy Európa-erődöt építünk, és a probléma megoldását igyekszünk Európán kívülre hárítani. Nem nyitunk meg ugyanis elégséges számú biztonságos és törvényes csatornát azok számára, akik nemzetközi védelemre szorulnak – mondta a képviselő az M1 Híradójának.


A Bataclanban történt terrortámadás után pánikszerűen menekültek a vendégek /Fotó: MTI

Tanja Fajon beszélt arról is, hogy Európán belül létre kell hozni a közös migrációs és menedékjogi politikát, amelyből minden európai kormány kivenné a részét, továbbá együttműködésre van szükség az unión kívüli, harmadik országok támogatására. Hiszen ők jelentik a probléma forrását, emberek menekülnek el a szegénység, a háború és az erőszak elől, ezt kell megállítani, és biztonságos, legális utat nyitni Európa felé.

EPA/ANDY RAIN

– Európa migrációs kontinens, sem határok, sem kerítések nem fogják megakadályozni a menekülteket, hogy ide jöjjenek. Arra számítok, hogy Magyarország is elkezdi a menekültek befogadását. Az Európai Unió ugyanis a szolidaritásra épül, közösen kell megoldanunk a problémát – mondta Tanja Fajon.

A Híradó brüsszeli tudósítójának kérdésére, miszerint megvitatták-e már az Európai Parlament terrorizmussal foglalkozó bizottságában a migráció és a terrorizmus kapcsolatát, a képviselő a következőket felelte:

– Nacionalista és populista retorika, hogy a migránsok terrorizmust hoznak. Ők azért jönnek ide, hogy jobban éljenek. A migrációt a javunkra kell fordítani – válaszolta Tanja Fajon, akinek bizonyára elkerülte a figyelmét az a számtalan terrorcselekmény, amit migránsok vagy többedik generációs bevándorlók követtek el Európa-szerte.

 (MTI/EPA/Marta Perez)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek