2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XXI.kerület

Minden ovis győzött az AMK-ban

A csepeli óvodások számára rendezett ügyességi és labdarúgó-találkozót a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) a Nagy Imre ÁMK felújított tornacsarnokában. Az eseményt a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt, a Grassroots Fesztivál Bozsik intézményi program keretében bonyolították le. 

Az év végi záró sportbemutató jó alkalmat kínált arra, hogy a szülők jelenlétében a gyerekek különféle közös játékokon vegyenek részt és barátságok köttessenek. A jó hangulatú találkozót a csepeli önkormányzat támogatta.


Fazekas Attila, a CSUSE elnökhelyettese és korosztályos edzője arról számolt be, hogy a kerületi szintű fesztivált háromszor rendezik meg egy évben. Az öt éven felüli óvodások számára ez volt az első alkalom. A mostani eseményre tizenhárom csepeli óvodából kétszáz gyerek jelentkezett, akik tizenhét csoportban játszottak, fociztak és a korosztályuknak megfelelő különféle ügyességi számokban tették próbára magukat. A csoportokban fiúk és lányok együtt szerepeltek. Az egyik ügyességi számban labda nélküli koordinációs mozgás volt a feladat, a másikban kézilabdakapuba kellett rúgni a labdát. Ennek volt egy nehezített változata, amikor műanyag bóják között kellett cikcakkban futni és aztán betalálni a kapuba. Játékos focimérkőzéseket is vívtak egymás ellen a csoportok: a pályára lépő négy-négy résztvevő kiskapus meccset játszott. A találkozó végén nem volt eredményhirdetés, mert mindenki győzött és minden óvodás jutalomban részesült. A CSUSE legközelebb februárban, majd májusban rendezi meg az óvodáskorúak fesztiválját.

Hajrá, mi!

Ki éri utol leghamarabb?

Nem volt könnyű a bolyák közt lavírozni (Fotók: csepel.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.