2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Mindenki támogassa a Karitász karácsonyi adománygyűjtő akcióját!

A Fidesz támogatja a Katolikus Karitász adomyánygyűjtő akcióját, egyben mindenkit arra bíztat, hogy a szervezeten keresztül segítsék a rászorulókat – jelentette ki Dunai Mónika a párt országgyűlési képviselője, amikor politikustársaival közösen ajándékcsomagokat adott át a Karitász gyűjtőpontján a budapesti Szent István téren csütörtökön.

Jó látni, hogy egyre többen vannak Magyarországon olyanok, akik megengedhetik maguknak a rászorulók támogatását – közölte a kormánypárti politikus.


Mint elmondta: arra kér mindenkit, hogy saját lakóközösségében is segítse a nélkülözőket és a sokgyermekes családokat.

Ugyanakkor arra bíztatott, hogy ne feledkezzünk el a határon túl élő Magyarokról sem; példaként említette, hogy választókerületéből, Rákosmentéről két teherautónyi adományt jutattak el Erdélybe, Böjte Csaba atya gyermekotthonába.

Menczer Erzsébet a Fidesz óbudai választókerületi elnöke hangsúlyozta: az adományozással az a céljuk, hogy karácsonykor mindenki asztalára kerüljön meleg étel és a karácsonyfára szaloncukor.

Rónaszékiné Keresztes Monika, a Fidesz budapesti szervezetének elnökségi tagja hangsúlyozta: hogy a Fidesz számára mindig is fontos volt a rászorulók támogatása. Ezért arra kért mindenkit, hogy tartós élelmiszerekkel, gyermekjátékokkal, tisztítószerekkel és édességekkel járuljanak hozzá a Karitasz akciójához.

Az is elhangzott, hogy a Katolikus Karitasz január 2-ig, naponta délelőtt 11-től este 6-ig várja az adományokat a Szent István téren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.