EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Napokon belül ismertethetik a Soros-tervről szóló konzultáció részeredményeit

Napokon belül lehetőség lesz arra, hogy ismertethessék a “Soros-tervről” tartott nemzeti konzultáció részeredményeit, hiszen a kérdőívek beérkezésével párhuzamosan azokat fel is dolgozzák – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kedd este.

Kovács Zoltán a várható eredményekről megjegyezte: a korábbi konzultációk alapján elmondható, mindig leginkább azok veszik a fáradságot, hogy visszaküldjék az íveket, akik egyetértenek azzal, amit a kormány képvisel. Hozzáfűzte: a 8,2 millió választópolgár több mint negyede vett részt a konzultációban.


Szerinte a csütörtöki, “boszorkányüldözéses” EP-meghallgatáson is fontos érv lehet, hogy ilyen demokratikus felhatalmazása van a kormánynak a magyar emberektől arra, mit képviseljen. Csütörtökön tartják az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) meghallgatását, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vesz részt.

A bizottsági meghallgatásról a kormányszóvivő A tanú című filmre utalva úgy fogalmazott: “ne legyen kétsége senkinek, az ítélet, ahogy szokták mondani, Virág elvtárs, az már készen van”, már tudják, mit írnak bele a migráció és a jogállamiság ügyében a “Soros-jelentésbe”.


A kormányszóvivő a postától kapott végleges adatokra hivatkozva a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden idők legsikeresebb konzultációja zárult le az előző héten, minden korábbi részvételi rekord megdőlt: a meghosszabbított határidőig 2 332 755 kérdőív érkezett vissza.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.