EUR: 322,71 Ft
CHF: 281,36 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

Négyig jár a BKV karácsonykor

Több mint 300 ezren indultak neki vasúttal december 24–26. között tavaly, ezért a növekvő utazási igények miatt idén változik a MÁV menetrendje: 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok országszerte.

A fővárosi közlekedés rendje is változik: szombaton a nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalakon biztosít a BKK sűrűbb, kényelmesebb eljutási lehetőséget, vasárnap, december 24-én pedig – a szokásoknak megfelelően – a nappali járatok délután 4 óráig közlekednek, utána az éjszakai buszok szállítják az utasokat.


Szilveszterkor a metrók éjjel 1 óráig közlekednek, míg a vonatok december 31-én, szilveszterkor az ünnepnapi, január 1-jén vasárnapi ütem szerint járnak. A főváros legtöbb területén december 22. és január 2. között ingyenes lesz a parkolás is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

  Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

  Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

 • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

  Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

  A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.

 • Egy panellakást átlagosan 2 hónap alatt lehet értékesíteni

  Egy panellakást átlagosan 2 hónap alatt lehet értékesíteni

  Átlagosan akár másfél-két hónappal rövidebb idő alatt lehet eladni az ingatlanokat most Magyarországon, mint 2013-ban, így egy panellakást átlagosan 2, míg egy társasházi téglalakást akár 3 hónap alatt is lehet értékesíteni – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.