EUR: 336,22 Ft
CHF: 313,05 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Külföld

Nem talált három csillagra érdemes éttermet Bangkokban a Michelin

Egyetlen bangkoki éttermet sem talált a maximális három csillagra méltónak első thaiföldi kiadásában a világ egyik legtekintélyesebb étteremkalauza, a francia Michelin, ugyanakkor egy kimagaslóan jó utcai kifőzde is csillagot kapott a “lacikonyhák fővárosában”.

A Michelin első, szerdán bemutatott bangkoki étteremkalauza összesen 98 vendéglátóhelyet talált említésre méltónak, közülük 17-et érdemesített csillagra, hármat kettőre, 14-et egyre.


A Michelin-csillagot elnyerő bangkoki vendéglők közül kettő szerepel a világ ötven legjobb éttermének áprilisban közzétett listáján is, amelyen az indiai fogásokat kínáló, két csillaggal jutalmazott Gaggan a hetedik, az egycsillagos Nahm pedig a 28. A legjobb ázsiai éttermek 50-es ranglistáját két éve vezető Gagganban már eddig is csak hónapokkal előre lehetett asztalt foglalni, és egy személynek legalább 150 dollárba került egy vacsora.

A másik két bangkoki kétcsillagos étterem a francia konyhájú La Normandie (Mandarin Oriental hotel) és az európai ételeket kínáló Mezzaluna (Lebua hotel).

Thaiföld első Michelin-csillagos utcai kifőzdéje a híres Jay Fai lett, egy tengeri herkentyűs gyorsételeket áruló óvárosi lacikonyha, amelyet negyven éve működtet ugyanaz az asszony, a 72 éves Szupinja Dzsunszuta, aki minden ételt maga készít.

Michelin-csillagot kapott egy német ikerpár, Thomas és Mathias Sühring februárban nyílt étterme, a Sühring is, amely a német konyha klasszikus fogásait kínálja modernizált változatban. A szakmát Michelin-csillagos európai séfeknél kitanult ikrek nemrég nyerték el “a legjobb német konyhafőnök külföldön” címet egy másik rangos étteremkalauztól, a Gault&Millau-tól.

Kapcsolódó Cikkek