EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Nem változott a Jobbik rasszizmusa, antiszemitizmusa

Vidéken és alapszervezeti szinten továbbra is erőteljesen jelen van a Jobbik kommunikációjában az az antiszemitizmus és rasszizmus, amit épp ez a párt hozott be erőteljesen a hazai közbeszédbe – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a Tett es Védelem Alapítvány titkára.

Szalai Kálmán szerint a Jobbik néppártosodásának meghirdetése óta a helyzet vajmi keveset változott, és nem látni, hogy a párt próbálná helyrehozni a kirekesztéssel “elkövetett bűnöket”. Azt mondta, a hasonló nyugat-európai pártok egyikének sem sikerült eddig ilyen váltást végrehajtania.


Szalai Kálmán úgy látja, “zsákutcás elképzelés” hosszú távon ilyen kijelentésekkel szavazatot maximalizálni. Az alapítványi titkár az oktatás fontosságát hangsúlyozta az antiszemitizmus, rasszizmus visszaszorításában, jelezve, hogy ebben tevékenyen részt kell vennie a zsidó közösségnek is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.