EUR: 317,84 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Miskolc

Nemkívánatos városunkban Soros György alapítványa

Nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány – jelentette ki a város polgármestere.

Kriza Ákos sajtótájékoztatón elmondta, hogy az alapítvány a Dél-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba.


Krizán Ákos: Megvédjük a miskolciakat!

 

Soros György — felmérve azt az ellenállást, amelyet a magyar társadalom tanúsít bevándorláspolitikája és terve ellen — offenzívába kezd – mondta a borsodi megyeszékhely polgármestere. Soros alapítványának vidéki terjeszkedése nyílt beszállás a magyarországi választási kampányba, csak éppen nem nyílt sisakkal, politikusként, párttá szerveződve, hanem „dollárszázezrekkel a zsebében, alattomos módon, civilek, álcivilek mögé bújva” – fogalmazott a pogármester.

Kriza Ákos hangsúlyozta: Miskolc vezetősége és ő maga is nagyra értékeli a civil társadalom önszerveződését, önkéntes munkáját. Ezt minden évben költségvetési támogatásokkal is kinyilvánítják a miskolciak javára. A Soros-féle szerveződések azonban se nem önszerveződőek, se nem önkéntesek – jelentette ki. Inkább „felülről szervezett zsoldosokról” van szó, akik civil szervezeti formában, dollárszázezrekből akarják nemcsak népszerűsíteni a nyitott társadalom ideológiáját, hanem már egyenesen ennek bevezetését akarják kierőszakolni a politikai döntéshozóktól Brüsszelben. A Soros-hálózat hazai terjeszkedését mindezek alapján károsnak és a magyar állampolgárok akarata elleninek kell minősíteni – emelte ki a miskolci polgármester.


Soros György sem zavarhatja meg a város nyugalmát (Fotó: MTI)

 

– Ezúton szeretném jelezni, hogy nem engedem meg, hogy bárki ezt a nyugalmat megzavarja, és a városunkba telepedjen meg azért, hogy olyan bevándorláspolitikát terjesszen a miskolciak körében, amelyre a miskolciak már többször nemet mondtak. Tartsuk tiszteletben ezt a véleményt, és aki nem ezt teszi, az nem más mint provokátor, aki megbontja városunk nehezen elért nyugalmát – jelentette ki Kriza Ákos.

A polgármester levélben kérte a Nyílt Társadalom Alapítványt, hogy tartsák tiszteletben a miskolciak álláspontját a „Soros-tervvel” kapcsolatban, és provokatív jelenlétükkel ne zavarják meg a város nyugalmát.

Kapcsolódó Cikkek