EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb II.kerület

Neritől tanulhat sütni az egész család!

Karácsony előtt ünnepi sütögetést tartottak a Kiss János altábornagy utcai Francia Cukrász Iskolában. A budai stúdióban kicsik és nagyok egyaránt megtanulhatják a legfinomabb francia édességek elkészítését, a csúcsminőségű desszertek titkait.

Bertrand Pierre Chauvin, a Francia Cukrász Iskola vezetője és társa, Némethy Nerella Natasha, a Francia Cukrász Iskola oktatója két évvel ezelőtt a Novotel hotel reggeliztetőkonyhájában kezdte az oktatást.


– Eleinte csak felnőttek jöttek, de aztán a gyerekeket is hozták magukkal a tanulóink. Őket biztonsági okokból nem engedhettük be a konyhába, ezért hoztuk létre a stúdiót a Kiss János altábornagy utcában, ahol a mai napig is vagyunk – mesélte Nerella, aki a L’École Grande Patisserie, Francia Cukrász Iskolában hároméves kortól tart kurzusokat minden érdeklődőnek.

– Szinte minden korosztály tanul nálunk, az egész ország területéről, sőt Szlovákiából, Ausztriából is érkeznek.


Nerella eredetileg divattervezéssel foglalkozott, de negyven felé erős késztetést érzett a váltásra. Elárulta, a francia konyha mindig is vonzotta, Németországban internátusban nőtt fel, és akik hétvégente vigyáztak rá, francia családi háttérrel rendelkeztek, ezért folyamatosan részese volt a tradicionális sütik, torták készítésének.

– Hiányzott a kihívás a munkában. Társammal, Bertivel szakmát szerettünk volna váltani, és a nagy közös szenvedély mellett döntöttünk, ami nem más, mint a francia gasztronómia, azon belül is a cukrászat és a kézműves csokoládék készítése. A nagy döntés után a szükséges vizsgákat is letettem, és hivatalosan elindítottuk a vállalkozásunkat – tudtuk meg Neritől. Eleinte desszerteket készítettek megrendelésre, de aztán egyre többen szerették volna maguk is elkészíteni a finomságokat.

– Jöttek a kérések: „Neri, megtanítod? Kérlek!” „Mi a titka a pate a choux készítésének?” Így indult el az iskola, és az oktatás szépen lassan átvette a főszerepet, a gyártás a háttérbe szorult, de nem bánjuk, nagyon élvezzük a csoportokat, sok a visszatérő tanulónk, van, hogy egy egész család érkezik hozzánk, gyerekek, szülők nagyszülőkkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.