2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Novák Katalin: A magyar és a lengyel családpolitika közös alapokon nyugszik

Magyarország és Lengyelország családpolitikája közös alapokon nyugszik – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára varsói látogatása során hétfőn az MTI-nek.

Mindkét ország kormánya belső erőforrásokból kívánja megoldani a demográfiai problémákat, lebontani a gyermekvállalás előtt álló akadályokat – tette hozzá az államtitkár.


Novák Katalin elmondta: megbeszélést folytatott lengyel kollégájával többek között a nyugdíjrendszer átalakításának és a magyar bölcsőde-építési, -fejlesztési programnak a tapasztalatairól.

A lengyelországi magyar kulturális évad egyik záróeseményeként a magyar-lengyel barátságot szimbolizáló játszóteret adtak át. A lengyel gyerekek a megnyitón nagy lelkesedéssel vették birtokba a Kő Boldizsár által tervezett fa játékokat – tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin hétfőn átadja az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést tárgyalópartnerének, a lengyel család-, munka- és szociálisügyi miniszternek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.