EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Nyílt nap a „Keriben”

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott. A rendezvényen a látogatók megismerhették az iskolában folyó képzéseket, és látványos ételkészítési bemutatókat is megtekinthettek. 

Advent első hétvégéjére esett a kereskedelmi iskola nyitott napja. A látogatók nem pusztán passzív szemlélői lehettek a bemutatóknak, a palacsintasütést is kipróbálhatták. A vendégek megismerhették a magyar gasztronómiai hagyományokat.


A mézeskalács sütés is része volt a programnak (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Advent lévén a mézeskalácssütés sem maradhatott ki. Az esemény végén teaház várta az érdeklődőket. A kereskedelmi iskola minden bizonnyal számos szülő és nyolcadikos diák érdeklődését felkeltheti, hiszen hazánkban évek óta jelentős szakemberhiány van mind a kereskedelemben, mind a vendéglátásban, így az építőipari szakmák mellett ez a két ágazat is jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ezért az itt végzett tanulók minden bizonnyal gyorsan el tudnak majd helyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.