EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Nyolc év alatt tizedével nőtt a nyugdíjak reálértéke

Nyolc év alatt 9-10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke, de “még mindig nem annyira, amennyire szeretnénk” – mondta az emberierőforrás-miniszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a nyugdíjemelést a gazdaság teljesítménye teszi lehetővé, annak anyagi hátterét pedig az a nemzedék termeli meg, amelynek jó helyzetéért a ma nyugdíjasainak generációja dolgozott meg.


Ha arra gondolunk, hogy Magyarországnak, a Kárpát-medencei magyarságnak egymással szolidáris közösségnek kell lennie, akkor ez a nemzedékeknek nemcsak az összetartozását, hanem az összetartását is kell, hogy jelentse – fogalmazott.

Az átlagos mértékű ellátást kapó nyugdíjasoknak 30-40 ezer forint pluszjuttatást utalnak az idén, ami reményeik szerint segítséget jelent karácsony előtt, a jövő évi költségvetésben pedig 32 milliárd forint szerepel nyugdíj-kiegészítésre és -prémiumra – mondta a miniszter.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.