EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szeged

Nyolcéves a szegedi rémtett

Advent első vasárnapján volt az évfordulója annak, hogy lerombolták a Mars téri piac pavilonjait.

2009. november 29-e beleégett a szegedi emberek emlékezetébe. Ezen a napon zajlott le a Mars téri piaci dózerolás, ami miatt több szegedi vállalkozó ment tönkre, és családok szegényedtek el – írja a 888.hu. A lap állítása szerint a nyolc évvel ezelőtti bontást kegyetlenül és jogtalanul követték el.


Az önkormányzat 1,9 milliárd forint uniós pénzzel támogatott beruházása azért fordult át botrányba, mert a szegedi városvezetés a feltételezések szerint nem egyezett meg a vásártéri pavilonok tulajdonosaival, hanem 2009-ben, advent első vasárnapján ledózeroltatta az egészet. Korábban Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője arra szólította fel Botka László szocialista polgármestert, hogy ne hozzon több szégyent Szeged városára, a szegediekre.

– Ott voltam, amikor ördögi módon az első adventi gyertya meggyújtásának pillanatában Botka elindíttatta a buldózereket, és letaroltatta a kereskedők pavilonjait. Láttam, ahogy többek életének munkája vész el csak azért, mert Botka nem a megegyezést kereste, hanem – akkor is – embertelen módon, erőből intézte a dolgokat – mondta el a Magyar Időknek Nógrádi Tibor.


Lapunk a közelmúltban hírt adott arról, hogy a kereskedők nyolc éve folyamatosan perelnek, és jelenleg is perben állnak a szegedi önkormányzattal, amelynek vezetői pár hónappal korábban, az uniós pályázat beadásánál büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentették, hogy a fejlesztéssel érintett terület per- és igénymentes. Az ügy még mindig tisztázatlan, ezért könnyen előfordulhat, hogy az Európai Unió visszakövetelheti a várostól a kapott 1,9 milliárd forintos támogatást. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen 600 millió forint kárértékű csalás miatt indított eljárást. A csalás gyanúja eljutott az unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz is, amely szintén vizsgálatot indított a Mars tér ügyében.

Botka nem a megegyezést kereste, hanem embertelen módon, erőből intézte a dolgokat – mondta Nógrádi Tibor, a szegedi Fidesz elnöke

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.