EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Dunaújváros

Óévbúcsúztató a Fradi ellen

A Ferencváros ellen játszotta az év utolsó mérkőzését a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. A végig kiegyenlített mérkőzésen egygólos, 12-11 arányú győzelmet aratott Mihók Attila csapata. 

A Ferencváros otthonában ugrott vízbe a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdacsapata a 2017-es év utolsó bajnoki mérkőzésén. A téli szünet előtti „évzáró” találkozón, a Népligetben kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani, hiszen az elmúlt időszakban feljavult a Ferencváros játéka, így egyáltalán nem mehettek biztosra a vendégek. A dunaújvárosiak komolyan vették a találkozót, hiszen az első negyedben – igaz, csak egy góllal – meg is szerezték a vezetést (2-3). A folytatás azonban a Fradinak sikerült jobban: a második játékérészben sikerült kiegyenlíteniük Kasó Orsolyáéknak (4-4), így az ötperces „nagyszünet” után szinte teljesen új meccs vette kezdetét. Annál is inkább, mert a harmadik etapban is fej fej mellett haladtak a csapatok, és sokáig úgy tűnt, a záró negyed előtt is egált mutat majd az eredményjelző.


A Népligetben játszotta utolsó idei mérkőzését a DUE- Maarsk Graphics

A játékrész hajrájában azonban sikerült magához ragadnia a vezetést a DUE-Maarsk Graphics együttesének, így egygólos vendégvezetéssel várhatták az utolsó felvonást a csapatok (7-8). A negyedik negyedet a dunaújvárosiak kezdték jobban, Szilágyi Dorottya megúszásból szerzett góljával kétgólosra növelték előnyüket (7-9). A folytatásban ismét adok-kapok volt a csapatok között a gólszerzést tekintve: egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni. A vendéglátóknál Bujka Barbara fél perccel a lefújás előtt szerzett gólt, egy találat volt csupán a különbség (11-12). Innen azonban nem sikerült egyenlítenie a Fradinak, így a DUE győzelemnek örülhetett a Népligetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.