EUR: 323,34 Ft
CHF: 275,91 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb Zalaegerszeg

Operettműsor és karácsonyi menü várja a hajléktalanokat

Az esős, hideg éjszakák a periférián élőket is bevonzza a meleg szállóba, ám még mindig közel ötvenen vannak, akik ilyenkor is az utcát választják. Ők azok, akik nem tudnak és nem szeretnének az intézményesített szabályrendszernek megfelelni.

– Jelenleg naponta átlag 106-an használják ki a lehetőséget, telt házzal üzemelünk, ám mindenkit megpróbálunk elhelyezni; a Családok Átmeneti Otthonába közel negyven fő él – mondta el Kardos Ádám, a szálló vezetője. Természetesen számukra is készülnek karácsonyi meglepetéssel, többek között ünnepi vacsorával és operettműsorral az Orfeum Vándorszínpad jóvoltából, akik minden éven jótékonysági műsorral kedveskednek az ünnepek előtt, hiszen a karácsony közeledtével mindenkinek szüksége van lelki támogatásra. Idén a Nagykapornaki Idősek Otthonára, valamint a Családok Átmeneti Otthona zalaegerszegi intézményére esett a választásuk. A társulat december 21-én, csütörtökön Nagykapornakon 16 órai kezdettel, a Családok Átmeneti Otthonában 18 órai kezdettel lép fel.


– A Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület idén is egy kisbusznyi adománnyal lepi meg a fedél nélkül élőket, ettől függetlenül sok mindenre szükség lenne még az emberséges mindennapi ellátáshoz – tette hozzá a vezető. Elsősorban meleg téli férfi felső és alsó ruházatra, gyermekruhákra, sálra, sapkára, kesztyűre, takarókra (tollpaplan kivételével), hátizsákra, hálózsákra, polifoamra, fogkefére, tisztálkodószerekre és természetesen tartós élelmiszerekre is. Mint minden évben,  közterületen is vendégül látják meleg étellel karácsony közeledtével a rászorulókat, de lapzártánkig hivatalosan még nem dőlt el, hogy a belvárosban vagy az Ady út 29.-ben lesz az ételosztás.

A műsorban a díszletek és a színes ruhatár a szemnek is kedvessé teszi a nem mindennapi hangulatú előadást
Fotó: Inhof András

 

 

 

 

A szállón lakó sorstalan családoknak sokat jelent a szíveket megérintő karácsonyi műsor
Fotó: Inhof András

Birinyi Mónika évek óta az Orfeum társulat tagja és csodálatos hangjára mindenki szíve meglágyul
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.