2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIV.kerület

Öt év után újra dobogón!

Evelynt csak Hosszú Katinka tudta legyőzni a 200 méteres vegyesúszás döntőjében (Fotó: bvsc.hu)

Megérte Verrasztó Evelynnek a sok munka, amelyet az elmúlt másfél évben Nagy Péter irányításával végzett.

És megérte Evelynnek a klubváltás is, hiszen 2016-ban a Jövő SC-től került a BVSC-hez, most pedig, immár zuglói versenyzőjeként, újra volt ereje „felépíteni” úszását.

A teljesítményére a koronát a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon tehette fel, ahol 200 méteres vegyesúszásban fantasztikusan hajrázva ezüstérmes lett. Csak a hatszoros győztes Hosszú Katinka tudta őt legyőzni, de Evelyn a legnagyobb győzelmet nem is a mezőny többi tagja, sokkal inkább maga felett aratta. A zuglói versenyző a 2012-es debreceni nagy pályás Európa-bajnokság után állhatott fel ismét egy világverseny dobogójára. Öt éve szintén 200 méteres vegyesúszásban volt bronzérmes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.