EUR: 323,34 Ft
CHF: 275,91 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb XIV.kerület

Öt év után újra dobogón!

Evelynt csak Hosszú Katinka tudta legyőzni a 200 méteres vegyesúszás döntőjében (Fotó: bvsc.hu)

Megérte Verrasztó Evelynnek a sok munka, amelyet az elmúlt másfél évben Nagy Péter irányításával végzett.

És megérte Evelynnek a klubváltás is, hiszen 2016-ban a Jövő SC-től került a BVSC-hez, most pedig, immár zuglói versenyzőjeként, újra volt ereje „felépíteni” úszását.

A teljesítményére a koronát a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon tehette fel, ahol 200 méteres vegyesúszásban fantasztikusan hajrázva ezüstérmes lett. Csak a hatszoros győztes Hosszú Katinka tudta őt legyőzni, de Evelyn a legnagyobb győzelmet nem is a mezőny többi tagja, sokkal inkább maga felett aratta. A zuglói versenyző a 2012-es debreceni nagy pályás Európa-bajnokság után állhatott fel ismét egy világverseny dobogójára. Öt éve szintén 200 méteres vegyesúszásban volt bronzérmes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.