2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb XIV.kerület

Öt év után újra dobogón!

Evelynt csak Hosszú Katinka tudta legyőzni a 200 méteres vegyesúszás döntőjében (Fotó: bvsc.hu)

Megérte Verrasztó Evelynnek a sok munka, amelyet az elmúlt másfél évben Nagy Péter irányításával végzett.

És megérte Evelynnek a klubváltás is, hiszen 2016-ban a Jövő SC-től került a BVSC-hez, most pedig, immár zuglói versenyzőjeként, újra volt ereje „felépíteni” úszását.

A teljesítményére a koronát a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon tehette fel, ahol 200 méteres vegyesúszásban fantasztikusan hajrázva ezüstérmes lett. Csak a hatszoros győztes Hosszú Katinka tudta őt legyőzni, de Evelyn a legnagyobb győzelmet nem is a mezőny többi tagja, sokkal inkább maga felett aratta. A zuglói versenyző a 2012-es debreceni nagy pályás Európa-bajnokság után állhatott fel ismét egy világverseny dobogójára. Öt éve szintén 200 méteres vegyesúszásban volt bronzérmes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.