2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XIV.kerület

Öt év után újra dobogón!

Evelynt csak Hosszú Katinka tudta legyőzni a 200 méteres vegyesúszás döntőjében (Fotó: bvsc.hu)

Megérte Verrasztó Evelynnek a sok munka, amelyet az elmúlt másfél évben Nagy Péter irányításával végzett.

És megérte Evelynnek a klubváltás is, hiszen 2016-ban a Jövő SC-től került a BVSC-hez, most pedig, immár zuglói versenyzőjeként, újra volt ereje „felépíteni” úszását.

A teljesítményére a koronát a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon tehette fel, ahol 200 méteres vegyesúszásban fantasztikusan hajrázva ezüstérmes lett. Csak a hatszoros győztes Hosszú Katinka tudta őt legyőzni, de Evelyn a legnagyobb győzelmet nem is a mezőny többi tagja, sokkal inkább maga felett aratta. A zuglói versenyző a 2012-es debreceni nagy pályás Európa-bajnokság után állhatott fel ismét egy világverseny dobogójára. Öt éve szintén 200 méteres vegyesúszásban volt bronzérmes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.