2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Óvatosan az élő állat ajándékozásával!

Az ünnepek közeledtével egyre inkább sürgetőbbé válik a kérdés, ki, mit kapjon karácsonyra. Természetesen ilyenkor a legtöbben olyan ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket, amire már régóta vágyik az illető. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem kell felelősségteljesen megválasztani az ajándékot. Különösen igaz ez akkor, ha valakinek élő állatot szeretnénk tenni a fa alá.

A Tetovált Állatmentők Egyesülete közösségi oldalán arra hívja fel a figyelmet, hogy bár lehet, hogy valaki kisállatot szeretne kapni, az még nem jelenti azt, hogy a meglepetés vége, nem csalódottsággal, végül pedig szomorúsággal végződik majd.


„Kedves Barátaink!

Miután mindenki meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún, szeretnénk kérni valamit. Nem nagy dolog, tényleg. Már mindenki javában a karácsonyi készülődés etapjában van, lassan puhul a mézeskalács, és a kisgyermekek már írják a kívánság listát a Jézuskának. Évek óta tartó harcunk azt kérni, hogy csak az az egy kérés ne teljesüljön, miben kiskutyát kérnek. Sajnos karácsony után a menhelyek megtelnek. Sok kismackót adnak le, mert a gyerek nem volt felkészülve arra, hogy az a kiskutya amit megeszik, bizony meg is emészti. És ugat ha úgy van, sokat. És mindent megrág, még a szép új ajándékokat is, mert kíváncsi. Amikor hazavisznek egy kiskutyát, leírhatatlanul boldog lesz, és igyekszik ő lenni az álomkutya, de ehhez foglalkozni kell vele. Majd mikor a kezdeti öröm és “örökké szeretni fogja a gyerek” érzés elmúlik, keresik neki a helyet menhelyen, vagy csak szélnek eresztik. Szegény állatnak ez egy akkora törés, amit soha nem felejt el, így a következő gazdi (ha lesz), halmozottan nehezebben tud a bizalmába férkőzni. Ez nem játék. Kérjük csak felkészülten, kellő türelemmel válasszátok ezt az ajándék lehetőséget. Az élő állat nem ajándék, Felelősség!!
Köszönjük!” – írják posztjukban az állatmentők.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezendő ünnepélyes koncerten szólal meg újra a budapesti Zeneakadémia nagytermében a felújított Voit-orgona, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

  • Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében – mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.