EUR: 317,72 Ft
CHF: 280,79 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Óvatosan az élő állat ajándékozásával!

Az ünnepek közeledtével egyre inkább sürgetőbbé válik a kérdés, ki, mit kapjon karácsonyra. Természetesen ilyenkor a legtöbben olyan ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket, amire már régóta vágyik az illető. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem kell felelősségteljesen megválasztani az ajándékot. Különösen igaz ez akkor, ha valakinek élő állatot szeretnénk tenni a fa alá.

A Tetovált Állatmentők Egyesülete közösségi oldalán arra hívja fel a figyelmet, hogy bár lehet, hogy valaki kisállatot szeretne kapni, az még nem jelenti azt, hogy a meglepetés vége, nem csalódottsággal, végül pedig szomorúsággal végződik majd.


„Kedves Barátaink!

Miután mindenki meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún, szeretnénk kérni valamit. Nem nagy dolog, tényleg. Már mindenki javában a karácsonyi készülődés etapjában van, lassan puhul a mézeskalács, és a kisgyermekek már írják a kívánság listát a Jézuskának. Évek óta tartó harcunk azt kérni, hogy csak az az egy kérés ne teljesüljön, miben kiskutyát kérnek. Sajnos karácsony után a menhelyek megtelnek. Sok kismackót adnak le, mert a gyerek nem volt felkészülve arra, hogy az a kiskutya amit megeszik, bizony meg is emészti. És ugat ha úgy van, sokat. És mindent megrág, még a szép új ajándékokat is, mert kíváncsi. Amikor hazavisznek egy kiskutyát, leírhatatlanul boldog lesz, és igyekszik ő lenni az álomkutya, de ehhez foglalkozni kell vele. Majd mikor a kezdeti öröm és “örökké szeretni fogja a gyerek” érzés elmúlik, keresik neki a helyet menhelyen, vagy csak szélnek eresztik. Szegény állatnak ez egy akkora törés, amit soha nem felejt el, így a következő gazdi (ha lesz), halmozottan nehezebben tud a bizalmába férkőzni. Ez nem játék. Kérjük csak felkészülten, kellő türelemmel válasszátok ezt az ajándék lehetőséget. Az élő állat nem ajándék, Felelősség!!
Köszönjük!” – írják posztjukban az állatmentők.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.