EUR: 320,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Paintsil Jóska csodagólt lőtt a Vidinek

Telt házat érdemelt volna az FTC–Videoton meccs. A 3-1-es Fradi siker, a játék, s persze Joseph Paintsil gólja – amely európai gólösszefoglalókban is helyet kap –, igazi látványosság volt. 

A lefújás után harsány énekszó és éljenzés hallatszott a hazaiak öltözőjéből. Mi tagadás, joggal ünnepelték magukat a hazaiak, és Paintsil gólja is rászolgált a dicshimnuszokra. A ghánai futballista a 44. percben kétszer megforgatta, harmadjára pedig elfektette Fiola Attilát, majd a sarokba csavart. Nem csoda, hogy extázisban ugrott fel a lelátóról majd tízezer szurkoló, annál is inkább, mert ezzel 2-0-ra alakult az állás. A listavezető Videoton nem volt egy súlycsoportban a két csatárját  Priskin Tamást és Böde Dánielt  is nélkülöző Ferencvárossal szemben.


A hazaiak mesterét, Thomas Dollt úgy megigézte fiai játéka, hogy legszívesebben becserélte volna magát. Mindenesetre így is annyit rohangált a pálya szélén, hogy kilométerre megvolt a lábában egy meccs.

– Szeretem azt a fajta labdarúgást, amiben szenvedély van, amikor mi kezdeményezünk, és nem várunk ki. Senkit sem lehet külön kiemelni, az egész csapat nagyon jól játszott – értékelt a meccs után Doll, és hozzátette, hogy természetesen a három pont megszerzése is nagyon fontos volt, de a mutatott játék hasznos lélektani siker, amely pluszerőt adhat a folytatásra.


A német mester fényes jókedvére és elégedettségére jellemző, hogy Paintsilt Jóskának becézte, és néha még a tolmácsot is kijavította – magyarul. Egy ilyen győzelem feldobja az ember idegen nyelvű szókincsét.

A jövő héten eldől, ki lesz az őszi bajnok, a Fradi a Vasashoz, a Vidi a Haladáshoz látogat.

NB I, 18. forduló: Ferencváros–Videoton 3-1, Debrecen–Honvéd 1-0, Mezőkövesd–Diósgyőr 0-0, Paks–Vasas 3-1, Újpest–Balmazújváros 2-2, Puskás Akadémia–Haladás 1-3.

Az élcsoport: 1. Videoton 38 pont (gk.: 20), 2. FTC 38 (gk.: 19), 3. Debrecen 31.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szenzációs gyorskorcsolyázók

    Szenzációs gyorskorcsolyázók

    Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

  • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

    Elnézést kért a Fraditól a menedzser

    Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.