2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIX.kerület

Pár nap, és kész kell lennie!

Az önkormányzat 19 millió forint támogatást nyert a Kispesti Jézus Szíve-templom környezetrendezésére a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt Tér-Köz 2014. évi pályázaton. A kivitelezési munkálatok októberben indultak el, és lapunknak megerősítették, hogy az év végén zárulnak.

Kosárfonó utcai tömbházak előtti területen a gyalogosok által használt útvonalakat jobban figyelembe vevő rendszert alakítunk ki − írta közleményében a városrész vezetése. Az utak a tömbházbejáratokhoz kapcsolódóan létesülnek, és a főbb úti célok felé irányulnak majd, azaz a piac, az iskola és a Köki-metrómegálló felé. A megújuló burkolatok között a zöldfelületeket is megújítják. Nő a fásítottság aránya, a zöldfelületeken gyepmegújítás, cserje- és évelőtelepítés történik, automata locsolóhálózatot építenek ki. Új hulladékgyűjtők, padokkal kombinált sakkasztalok kerülnek a területre. A gyalogosfelületeken díszkő burkolat jelenik meg.


Közel húszmillió forintot kapott a fővárostól a projekt (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.