EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,58 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Pásztor Erzsi: 36 év után végre kibékültünk a lányommal

Pásztor Erzsi hosszan várt lánya, Henriette őszinte megbocsátására. Mint azt a Kossuth-díjas színésznő elmondta, mindig volt kettejük között egy kis feszültség, lánya ugyanis sokáig nem tudta elfogadni a színésznő munkáját és azt a döntését, hogy elvált alkoholista férjétől, Henriette apjától.

Pásztor Erzsi idén töltötte be a nyolcvanegyedik életévét, amiről azt mondja, bizonyos kor fölött inkább már büszkeség a számokról beszélni. Tavalyi, nyolcvanadik születésnapja ugyanis több okból fordulatot hozott számára. – A lányom hosszú ideje Olaszországban él, így sosem volt igazán tisztában azzal, hogy itthon irántam mekkora szeretettel vannak a pályatársak és a közönség. Amikor tavaly a születésnapom alkalmából ő is itthon volt, látta, hogy közel egy héten keresztül ünnepeltek a színházak, a barátok és a közönség. Ő maga is érezte a felém áradó megbecsülést és szeretetet. Egyik este, amikor hazajöttünk – mert amikor itthon van, természetesen nálam lakik –, azt mondta Heni, hogy „már mindent értek”. Ebben a mondatban minden benne volt, azt hiszem, rádöbbent arra, hogy ki is vagyok én itthon, mit adtam a közönségnek, és ezzel együtt rájött, hogy miért nem tudtam tökéletes anyja lenni. De most először éreztem, hogy tényleg teljes szívéből megértett engem és mindent, amit az életünk során együtt átéltünk – mondta Pásztor Erzsi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő második férjétől, Holl Istvántól huszonegy év házasság után vált el. Közös lányuk, Heni épp akkor kamaszodott, és Pásztor Erzsi szerint évtizedekig nem tudta megbocsátani neki ezt a lépést. – Korábban sosem volt köztünk felhőtlen a viszony, a régi sérelmek okozta sebek újra és újra felszínre törtek. Azt hiszem, Heni sokáig nem bocsátott meg nekem a válás miatt, egészen addig, amíg nem kényszerült ugyanabba a helyzetbe, mint én. Heni első férje meghalt, sokáig gyászolta, végül továbblépett és új életet kezdett. A második férje azonban betegesen féltékeny volt, mondtam neki, lépnie kell, és nem szabad egy rossz házasságban benne ragadni. Mikor meghozta a döntést, érezhető volt, hogy kicsit közelebb engedett magához, megértette, miért hagytam el én is annak idején az apját – emlékezett vissza a színésznő, aki unokájának is rengeteget mesél a család múltjáról. – Julia, az unokám ápolja a magyar gyökereit, van benne egy furcsa kettősség, keresi az olasz és a magyar énjének a helyet a világban – tette hozzá. Pásztor Erzsi ma már úgy érzi, nincs elvarratlan szál a lánya és közte. Nyolcvanadik születésnapja pontot tett a 36 éven át tartó feszültségek után. – A tavalyi születésnapom mindent megváltoztatott. Most már őszintén érzem a feltétel nélküli megbocsátást a lányom részéről. Azt hiszem, 36 év után sikerült végre kibékülnünk. Megértette a válásom miértjét, és biztosan választ talált arra is, hogy miért nem hagytam fel a színészettel, noha ő mindig is gyűlölte a szakmámat.


Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

  • Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.