2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Pécsi Fidesz: Ne adjanak lakhelyet a Soros-kampányközpontnak!

A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy “lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban “a Soros György-féle kampányközpontnak”.

Hoppál Péter városi Fidesz-elnök erről pénteken, sajtótájékoztatón beszélt, azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban mintegy 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány Soros György szervezetétől.


Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke az M1 szombat esti Híradójában azt mondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták, és a támogatási szerződést már alá is írták.

Hoppál Péter – aki a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője is – azt hangsúlyozta, hogy a “Soros-kampányközpont” tevékenysége “egyenesen szembe megy azzal a szándékkal, amelyet a magyar emberek elsöprő többsége támogat és fontosnak tart a jövőnk szempontjából”. Ezért a Fidesz pécsi elnöksége a december 14-ei közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben “markánsan elutasítják” a város lakóinak nevében a “Soros-kampányközpont” pécsi létesítését – emelte ki a politikus.


Hoppál Péter azt mondta, nagyon könnyű levezetni, hogy miért éppen az országgyűlési választások előtt négy és fél hónappal és milyen szándékkal érkezik ilyen “óriási támogatás”. “Kikövetkeztethető volt, hogy amennyiben a magyar emberek a kormány által indított nemzeti konzultáción jelentős számban vesznek részt, azt a témában megszólított Soros-szervezetek nem fogják szó nélkül hagyni” – fogalmazott, majd felidézte, hogy mintegy 2,3 millió konzultációs ív érkezett vissza.

“A pécsiek tudják és értik, hogy mi a kockázata annak, hogyha a Soros-terv részeként a határt védő kerítés lebontásáig is hajlandóak lennének bizonyos szervezetek szerepet vállalni” – hangoztatta a politikus, egyúttal leszögezte: továbbra is kiállnak a kormányzati intézkedések mellett, azok eredményeit megvédik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

 • Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a heti jelentésében szerdán.

 • A kormány a beszállítófejlesztési programmal támogatja a hazai kkv-szektort

  A kormány a beszállítófejlesztési programmal támogatja a hazai kkv-szektort

  A kormány a 2017-ben indított beszállítófejlesztési programmal segíti a hazai kis- és középvállalkozói (kkv) réteg fejlesztését – hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.

 • Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon

  Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon

  Az Európai Unió kohéziós alapjából 166 millió euró (mintegy 53 milliárd forint) befektetésnek köszönhetően az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fővárosba tartó és onnan induló vonaton – közölte szerdán Brüsszelben Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.