2019. január 21., hétfő
Ágnes

Életmód

Pluszszabadság jár az apukáknak

/Fotó: Profimedia

Többek között az apának járó pótszabadságot is érintő változások léptek életbe december 1-jén, de változtak a munkaerő-kölcsönzés és a közalkalmazotti szervezetek szabályai is.

A munkaerő-kölcsönzés engedélyköteles gazdasági tevékenység, mellyel összefüggésben a nyilvántartásba vétel szabályai változtak. Változott továbbá a kölcsönzési tevékenység vagyoni biztosítéka is. A közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál működő szakszervezetek reprezentativitásának megállapítási szabályai a taglétszámra vonatkozó adatközlés vonatkozásában változtak.

Az apákat megillető pótszabadság egy gyermek születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt munkanap, ikergyermekek születése esetén hét munkanap, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.