EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Pongrátz András: Vona Gábor méltatlan arra, hogy az 56-os hősökről beszéljen

Vona Gábor vegye le elnöki irodája faláról Pongrátz Gergely fotóját, mert a Jobbikot a kommunisták felé vezető, a pártot ezzel szétverő Vona méltatlanná vált arra, hogy az ’56-os hősök emlékezetével hozza összefüggésbe magát – írta a PestiSrácok.hu-hoz eljuttatott levelében a szabadságharc résztvevője, a legkisebb Pongrátz fiú.

Pongrátz András teljesen kiábrándult a Jobbikból, ahogy szerinte sok korábbi szimpatizáns is, akiknek – úgy gondolja – a Fidesz mellett a helye.


Felháborodott hangú levelet juttatott el a PestiSrácok.hu szerkesztőségéhez Pongrátz András, az 1956-os forradalom és szabadságharc legendás alakja, a Corvin köziek utolsó főparancsnoka, Pongrátz Gergely öccse. Pongrátz András nem tudja elfogadni, hogy a legutóbbi, a Corvin közben tartott, a Jobbik által szervezett ’56-os megemlékezésen Vona Gábor pártelnök a bátyja képe mellett tetszelgett beszéde közben. András bácsi – aki testvérével együtt ott volt a Jobbik megalakításánál – levelében azt írta:

“Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakulo ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól amit Vona Gábor ma művel. Gergely bátyám soha nem egyezne bele hogy kommunistákkal, vagy reform-kommunistákkal álljon össze a Jobbik a 2018-as választási győzelem érdekében.”


Szegény Gergely bátyám forog a sirjában a Vona viselkedése miatt – folytatta gondolatait Pongrátz András. Ki tette ki Gergely fényképét a szánalmas megemlékezésre? Az esemény  nemcsak azért volt szánalmas, mert esett az eső, hanem ezért, mert a gyér hallgatóság bizonyosságot adott a Jobbik hanyatlásáról, amiről Vona Gábor, és a párt jelenlegi vezetése tehet. A Fidesz megemlékezésén éppúgy esett, de a sok ezer esernyő megmutatta a kormánypárt egyre erősödő népszerüségét, és azt is igazolta, hogy mára nagyon sok egykori jobbikos pártolt át a Fidesz mellé és rá fog szavazni a jövő évi választáson – írta Pongrátz András.

 A forradalmár szerint a Jobbik sokkal jobban tenné, ha megmaradna egy húsz-huszonöt százalékos támogatottságú ellenzéki erőnek, mint lepaktálni a kommunistákkal – mindegy, hogy miképp nevezik magukat – a hatalom megszerzésének érdekében, mert ez az út a Jobbik széteséséhez vezet.
“Teljesen kiábrándultam Jobbikból pedig minden erőmmel támogattam öket, ahogy Gergely Bátyám is. Ezen üzenetemmel egyúttal kérem, hogy Vona Gábor vegye le Pongrátz Gergely fényképét az elnöki irodájának falárol, és a fotó addig ne kerüljün vissza oda ameddig Vonához hasonló alakok vezetik a Jobbikot.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.