EUR: 322,71 Ft
CHF: 282,37 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Pongrátz András: Vona Gábor méltatlan arra, hogy az 56-os hősökről beszéljen

Vona Gábor vegye le elnöki irodája faláról Pongrátz Gergely fotóját, mert a Jobbikot a kommunisták felé vezető, a pártot ezzel szétverő Vona méltatlanná vált arra, hogy az ’56-os hősök emlékezetével hozza összefüggésbe magát – írta a PestiSrácok.hu-hoz eljuttatott levelében a szabadságharc résztvevője, a legkisebb Pongrátz fiú.

Pongrátz András teljesen kiábrándult a Jobbikból, ahogy szerinte sok korábbi szimpatizáns is, akiknek – úgy gondolja – a Fidesz mellett a helye.


Felháborodott hangú levelet juttatott el a PestiSrácok.hu szerkesztőségéhez Pongrátz András, az 1956-os forradalom és szabadságharc legendás alakja, a Corvin köziek utolsó főparancsnoka, Pongrátz Gergely öccse. Pongrátz András nem tudja elfogadni, hogy a legutóbbi, a Corvin közben tartott, a Jobbik által szervezett ’56-os megemlékezésen Vona Gábor pártelnök a bátyja képe mellett tetszelgett beszéde közben. András bácsi – aki testvérével együtt ott volt a Jobbik megalakításánál – levelében azt írta:

“Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakulo ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól amit Vona Gábor ma művel. Gergely bátyám soha nem egyezne bele hogy kommunistákkal, vagy reform-kommunistákkal álljon össze a Jobbik a 2018-as választási győzelem érdekében.”


Szegény Gergely bátyám forog a sirjában a Vona viselkedése miatt – folytatta gondolatait Pongrátz András. Ki tette ki Gergely fényképét a szánalmas megemlékezésre? Az esemény  nemcsak azért volt szánalmas, mert esett az eső, hanem ezért, mert a gyér hallgatóság bizonyosságot adott a Jobbik hanyatlásáról, amiről Vona Gábor, és a párt jelenlegi vezetése tehet. A Fidesz megemlékezésén éppúgy esett, de a sok ezer esernyő megmutatta a kormánypárt egyre erősödő népszerüségét, és azt is igazolta, hogy mára nagyon sok egykori jobbikos pártolt át a Fidesz mellé és rá fog szavazni a jövő évi választáson – írta Pongrátz András.

 A forradalmár szerint a Jobbik sokkal jobban tenné, ha megmaradna egy húsz-huszonöt százalékos támogatottságú ellenzéki erőnek, mint lepaktálni a kommunistákkal – mindegy, hogy miképp nevezik magukat – a hatalom megszerzésének érdekében, mert ez az út a Jobbik széteséséhez vezet.
“Teljesen kiábrándultam Jobbikból pedig minden erőmmel támogattam öket, ahogy Gergely Bátyám is. Ezen üzenetemmel egyúttal kérem, hogy Vona Gábor vegye le Pongrátz Gergely fényképét az elnöki irodájának falárol, és a fotó addig ne kerüljün vissza oda ameddig Vonához hasonló alakok vezetik a Jobbikot.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

 • Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Az Operaház felújításával, aktuális közéleti kérdésekkel és tudományos eredményekkel foglalkozó új műsorok indulnak az M5 kulturális csatornán októberben – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

 • Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62.