EUR: 317,40 Ft
CHF: 280,56 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Puccsra ké­szül­nek saját emberei Vona ellen?

Mint arról korábban beszámoltunk, hatalmas belső viszály folyik a Jobbik háza táján. A párton belüli feszültség oka pedig nem más, mint maga a pártelnök, Vona Gábor.

A Ripost információi szerint sorra lázadnak fel a Jobbik alapszervezetei, ugyanis Vona Gábort a párt elárulójának tartják. A lap birtokába jutott titkos pártdokumentumok, jegyzőkönyvek és más egyéb belső levelezések alapján szinte egyértelműen kijelenthető, hogy Vona leváltására készülnek.


A lázadó alapszervezetek már felvették egymással a kapcsolatot, keresik a megfelelő lehetőséget a pártelnök megbuktatására. Elsősorban Toroczkai Lászlóban és Novák Elődben látják a lehetőséget Vona Gábor leváltására – írja a lap.

Vona természetesen érezheti a vesztét, ugyanis kétségbeesetten próbál úrrá lenni a helyzeten. A lázadó alapszervezeteket azonnali hatállyal feloszlatja, amivel újra csak olajat önt a tűzre.


Ilyen, és ehhez hasonló levelekkel bombázzák az összezavarodott jobbikosokat.

/Fotó: ripost.hu

Fellázadt a Jobbik tagsága Egerben is, ahol a helyi országgyűlési képviselő Mirkóczki Ádám már nem mer a tagság szeme elé kerülni. Nem tud ugyanis válaszolni a kényes kérdésekre, miért lett Simicska “csicskapártja” a Jobbik.

Többen felidézték Mirkóczki egy korábbi kijelentését, miszerint azért kellett szövetkezni Simicskával és a liberálisokkal, mert:

“A cél szentesíti az eszközt!”

Akkora felháborodás, hogy a Jobbik önkormányzati képviselői kilátásba helyezték, hogy kilépnek a pártból és függetlenként dolgoznak tovább. A kényelmetlen helyzetet  a pártvezetés ugyancsak a szervezet azonnal feloszlatásával próbálja meg valahogy kezelni. A kizárt pártagok, a feloszlatott alapszervezetek nem hagyják annyiban a dolgot, túl sok energiát öltek a Jobbikba ahhoz, hogy eltűrjék a párt szétverését. A bátonyterenyeiek már bírósághoz fordultak Vona Gábor diktatórikus, önkényes, sőt szerintük emberi jogokat sértő működése miatt – írja a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.