EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,76 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Puccsszag terjeng Vona körül

Toroczkai László Jobbik-alelnök és Dúró Dóra országgyűlési képviselő is kiállt a Vona Gábor pártelnököt bíráló Morvai Krisztina EP-képviselő mellett. Eközben a pártban egyre nagyobb az elégedetlenség, sokan már egy Vona elleni puccsról beszélnek. 

Egyre nagyobb az elégedetlenség a Jobbikban azok után, hogy Morvai Krisztina, a párt által delegált EP-képviselő keményen bírálta Vona Gábor pártelnököt. Szerinte Vona „lesimította a saját értékeit a Gyurcsány-féle gyűlöletpropaganda miatt átmosott agyú és szívű baloldaliak kedvéért”. Emellett Morvai bejelentette: ő még mindig kitart a párt eredeti elképzelései mellett, ezért tervei szerint 2019-től abbahagyja a parlamenti politizálást, mivel már a Jobbikban sem tudja elképzelni jövőjét.


Most a párt két fontos politikusa, Toroczkai László alelnök és Dúró Dóra országgyűlési képviselő állt ki Morvai mellett. Toroczkai László – aki már korábban bejelentette, hogy a következő ciklusban nem kíván a Vona-féle Jobbik színeiben indulni, helyette ásotthalmi polgármesteri feladataira koncentrál –, miután hosszan méltatta Morvait, azt írta a Facebookon: „Sem a néppártosodás, sem a szebb jövő nem képzelhető el nélküle.”

A párt korábbi alelnökének, Novák Elődnek a felesége, a sokáig szóvivőként működő Dúró Dóra Facebook-bejegyzésében szintén hosszan méltatja a jogi docens EP-képviselőnőt: „hazánk legkarizmatikusabb politikusnőjének tartom. Őszintén remélem, hogy fogunk még együtt dolgozni közös elveinkért”. (Korábban a cukiskodás miatt partvonalra került Novák Előd is bírálta a pártvezetést.)Ezek után nem meglepő, hogy a Ripost már egy Vona Gábor elleni puccsról írt a minap. A lap szerint az elmúlt hónapokban jó néhány Jobbik-alapszervezet fejezte ki határozott nemtetszését a párt országos vezetésével és a diktált politikai fordulattal szemben. A Ripost úgy tudja: a rebellis alapszervezetek nem csak magukban forrongnak, de felvették a kapcsolatot egymással, és keresik a lehetőséget a köreikben árulóként aposztrofált Vona Gábor elmozdítására az elnöki székből.


Vonának egyre gyakrabban kell a háta mögé néznie Fotó: Lokál

A Ripost írása szerint a feloszlatott zalaegerszegi alapszervezet tagjai egyéni tagként igyekeznek megmaradni a pártban a változás érdekében, míg Egerben úgy eldurvult az alapszervezet és a vezetőség közötti vita, hogy a párt a két iroda egyikét bezárta, már csak Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőnek van kulcsa a helyi irodához, a vele szembekerült tagság jobb híján egy sörözőben ülésezik. Ezt a párt vezetése szimplán ingatlangazdálkodási indokkal magyarázza.

– A Ripost információinak többsége hamis vagy a valóságot jelentősen elferdítő. Nincs nagy elégedetlenség a Jobbik alapszervezeteinek döntő többségében – reagált korábbi megkeresésünkre a Jobbik.

Novák Előd (Fotó: Lokál)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.