2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

Puccsszag terjeng Vona körül

Toroczkai László Jobbik-alelnök és Dúró Dóra országgyűlési képviselő is kiállt a Vona Gábor pártelnököt bíráló Morvai Krisztina EP-képviselő mellett. Eközben a pártban egyre nagyobb az elégedetlenség, sokan már egy Vona elleni puccsról beszélnek. 

Egyre nagyobb az elégedetlenség a Jobbikban azok után, hogy Morvai Krisztina, a párt által delegált EP-képviselő keményen bírálta Vona Gábor pártelnököt. Szerinte Vona „lesimította a saját értékeit a Gyurcsány-féle gyűlöletpropaganda miatt átmosott agyú és szívű baloldaliak kedvéért”. Emellett Morvai bejelentette: ő még mindig kitart a párt eredeti elképzelései mellett, ezért tervei szerint 2019-től abbahagyja a parlamenti politizálást, mivel már a Jobbikban sem tudja elképzelni jövőjét.


Most a párt két fontos politikusa, Toroczkai László alelnök és Dúró Dóra országgyűlési képviselő állt ki Morvai mellett. Toroczkai László – aki már korábban bejelentette, hogy a következő ciklusban nem kíván a Vona-féle Jobbik színeiben indulni, helyette ásotthalmi polgármesteri feladataira koncentrál –, miután hosszan méltatta Morvait, azt írta a Facebookon: „Sem a néppártosodás, sem a szebb jövő nem képzelhető el nélküle.”

A párt korábbi alelnökének, Novák Elődnek a felesége, a sokáig szóvivőként működő Dúró Dóra Facebook-bejegyzésében szintén hosszan méltatja a jogi docens EP-képviselőnőt: „hazánk legkarizmatikusabb politikusnőjének tartom. Őszintén remélem, hogy fogunk még együtt dolgozni közös elveinkért”. (Korábban a cukiskodás miatt partvonalra került Novák Előd is bírálta a pártvezetést.)Ezek után nem meglepő, hogy a Ripost már egy Vona Gábor elleni puccsról írt a minap. A lap szerint az elmúlt hónapokban jó néhány Jobbik-alapszervezet fejezte ki határozott nemtetszését a párt országos vezetésével és a diktált politikai fordulattal szemben. A Ripost úgy tudja: a rebellis alapszervezetek nem csak magukban forrongnak, de felvették a kapcsolatot egymással, és keresik a lehetőséget a köreikben árulóként aposztrofált Vona Gábor elmozdítására az elnöki székből.


Vonának egyre gyakrabban kell a háta mögé néznie Fotó: Lokál

A Ripost írása szerint a feloszlatott zalaegerszegi alapszervezet tagjai egyéni tagként igyekeznek megmaradni a pártban a változás érdekében, míg Egerben úgy eldurvult az alapszervezet és a vezetőség közötti vita, hogy a párt a két iroda egyikét bezárta, már csak Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőnek van kulcsa a helyi irodához, a vele szembekerült tagság jobb híján egy sörözőben ülésezik. Ezt a párt vezetése szimplán ingatlangazdálkodási indokkal magyarázza.

– A Ripost információinak többsége hamis vagy a valóságot jelentősen elferdítő. Nincs nagy elégedetlenség a Jobbik alapszervezeteinek döntő többségében – reagált korábbi megkeresésünkre a Jobbik.

Novák Előd (Fotó: Lokál)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Új járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

  Új járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

  További 300 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet állított hadrendbe a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

 • Brutális meleg jön a hétvégén

  Brutális meleg jön a hétvégén

  Csapadék is várható, de jellemzően sok lesz a napsütés, helyenként 30 fokig is melegedhet a levegő a hosszú hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

 • Szijjártó: Minősített hazugságok gyűjteménye a brüsszeli tervezetet

  Szijjártó: Minősített hazugságok gyűjteménye a brüsszeli tervezetet

  “Minősített hazugságok gyűjteményének” nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot.

 • A tejfölök felének minősége megkérdőjelezhető

  A tejfölök felének minősége megkérdőjelezhető

  A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.