EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVIII.kerület

Rápihen a tokiói felkészülésre a paralimpikon

„Az utóbbi időben nem találtam a boldogságom a teniszben… és sorra gyűltek körém  problémák, amelyeket meg kellett oldanom!… Úgy döntöttem, hogy a teniszt abbahagyom! De! Nem végleg! Tokió még mindig tárt karokkal vár! Így erre a fejezetre nem teszek pontot, csak a mondat végére.” Németh Roland kerekesszékes teniszező írta ezt blogjában novemberben. A kerületi fiú februárig mindenképpen szünetelteti teniszkarrierjét.

− Sportolói karrierem végéről nem beszélhetünk, jelenleg azonban más dolgok élveznek prioritást az életemben – mondta lapunknak Németh Roland, a kerületben élő kerekesszékes teniszező, aki ugyan már kilenc éve elvesztette bal lábát egy balesetben, korábbi teniszezőként a kerekesszékes változattal csak a 2012-es londoni játékokat követően ismerkedett meg, majd jutott ki a tavalyi riói paralimpiára. Nemrég közösségi oldalán közölte, egyelőre háttérbe kerül a sport.


Hogyan tovább? Fotó: Lokál

− Édesapám vállalkozásában segédkezek, most itt szeretnék minél többet tenni, egyúttal minél többet tanulni ezen a területen. A magánéletemben pedig azt a minimális ismertséget szeretném kihasználni, amit a tenisz hozott, azzal, hogy alapítványok munkáját segítem.

Rió után Tokióban is ütőt ragadna 2020-ban
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Elmondta, korántsem fejezte be pályafutását, nem is távolodik el tőle.


− Ez olyannyira így van, hogy a három év múlva esedékes tokiói paralimpiára megpróbálok kvalifikálni. Jelenleg azonban csak ritkán járok edzeni, de februártól újra elkezdem, de versenyekre egyelőre nem vágyom. Kettős érzés van bennem, hiányzik is meg nem is. A monotonitásából most egy kicsit végre ki tudok szakadni. Viszont én nem csak teniszező voltam tavaly sem, dolgoztam mellette, és az élet több területén is meg kellett felelni, ami nem volt könnyű.

Roland tehát hamarosan visszatér a pályára, és az is a tervei között szerepel, hogy más kerekesszékesekkel vagy gyerekekkel foglalkozzon, de elmondása szerint ott még nem tart a karrierje.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.