EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,58 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb

Rászorulókat segít meleg ételhez a kézbesítő

Amikor öt-hat éve Daróczi Zoltán a Blahán megpillantott egy ételosztást, az jutott eszébe, hogy szűkebb hazájában, a XVI. kerületben hasonló jótettel kellene segíteni a rászorulókat. Az is bevillant neki, hogy akinek jól jönne egy tál meleg étel, az nem biztos, hogy télvíz idején a nyílt utcán képes ezért hosszan sorban állni.

– Elhatároztam, hogy összehozok egy ilyet, ezért levelet írtam és minden ügyfelemnek vittem egyet. Leírtam benne, mire gyűjtök, a szociálisan érzékenyek pedig azonnal csatlakoztak az akciómhoz – emlékszik vissza a jótevő postás, aki idén már negyedszerre rendezheti meg ételosztását a Legenda Sörfőzde Centerben. – A helyszínt barátom és ügyfelem biztosítja, így méltó körülmények között ehetnek azok, akik valóban rászorulnak.


December 28-án meleg étellel várja a rászorulókat Daróczi Zoltán (Fotó: Keresztesi Balázs)

Zoltán kézbesítőként rengeteg emberrel találkozik, így adódott segítője – például – a szervezéshez is.

– A nagycsaládosokat egy olyan ügyfelem értesíti a lehetőségről, aki maga is nehéz körülmények között élő négygyermekes apa, aki sorsközösségük okán ismeri a kerületi nagycsaládosokat. Remélem, idén is sokan eljönnek december 28-án 11 és 15 óra között, hogy vendégeink legyenek egy gulyáslevesre és egy szelet pizzára, vagy fogyasszanak a süteményekből, esetleg egy pohár sört is megigyanak adakozóink jólelkűségének köszönhetően.


Az adakozók köre évről évre bővül, bár akadnak, akik csak megígérik, hogy jövőre majd ők is… de aztán valahogy mégis elfelejtik.

– Természetesen minden felajánlásnak örülünk. Akadt, aki ruhát, gyerekjátékot ajánlott fel, ezeket is szétosztjuk. Mivel a Legenda befogadóképessége véges, így tavaly is megmaradt a felajánlott összegből, amit aztán egy kerületi rászoruló megsegítésére fordítunk. Idén a tervek szerint egy olyan édesanya lakását festetjük ki, aki beteg gyermekét Budára hordja speciális iskolába, így csak hatórás munkát tud vállalni, 11 éve nem festettek náluk. Na, most fognak – szögezi le a szociálisan érzékeny kézbesítő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.