EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb III.kerület

Régiségek is kerülnek a fa alá

Az ünnepek előtti vásárlási lázban arra voltunk kíváncsiak, vajon a high-tech és okos szerkezetek világában mennyire vásárolnak még antik dolgokat. Lajos utcai Műintézetében Ószeres Fricit kérdeztük, aki elmondta, majd 20 év régiségbolt-vezetői tapasztalattal a háta mögött örömmel jelenti ki, hogy pozitív a közhangulat, de mindenképpen sokkal pozitívabb, mint évekkel ezelőtt, a válság alatt vagy az előtt.

– Ma már szerencsére sokaknak van igényük, és pénzük a művészetekre költeni. Így karácsony táján egyre többen szép porcelánokat, festményeket, ékszereket, műtárgyakat szeretnének a karácsonyfa alá tenni. Nagy öröm számunkra, hogy nyugdíjasok is szép számmal jönnek, az idősebb generáció újra vásárol, és egyre többen veszik körbe magukat szép díszműárukkal, olyanok is, akik az elmúlt években ezeket kénytelenek voltak eladni, és nem mint vevők, hanem mint eladók jelentek meg egy-egy régiségkereskedésben.


Ószeres Frici (Fotó: Máté Krisztián)

Ószeres Fricitől azt is megtudtuk, hogy az ifjú generációból sem mindenki lapos tévét vásárol ilyenkor, ugyan ők nem a klasszikus régiségeket keresik, de nagy slágerek körükben a régi játékok, dizájntárgyak, a saját gyermekkoruk tárgyait keresik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.