2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szekszárd

Rendeződik a város szemétügye

Az elmúlt hónapokban egyre több szekszárdi lakos  szembesülhetett azzal, hogy halmozódik a szelektív hulladék városunkban. Környezettudatosságuk ellenére nem csupán a lakókon múlik a megyeszékhely tisztán tartása, hanem az üzemeltető cégen is. Mára ez a kérdés megoldódni látszik.

Egy egész várost zavarhat az a helyzet, ami az elmúlt hetekben bekövetkezett Szekszárdon, mégpedig hogy a szelektív hulladékgyűjtés nem működött zökkenőmentesen.


– A bosszantó helyzet miatt utasítottam az üzemeltető cég, az Alisca Terra Kft. ügyvezetőjét, hogy tegyen hathatós intézkedéseket annak érdekében, hogy ez az állapot megszűnjön. Ezt követően a cég ügyvezetője azt jelentette, hogy végigértek a városon, be tudták gyűjteni a teljes hulladékmennyiséget és napjainkra már tiszta a város. Szeretném azért elmondani, hogy ha bárki tapasztal ezzel ellentétes jelenséget, azt mindenféleképpen jelezze az önkormányzatnak – nyilatkozta Ács Rezső polgármester.

Sajtótájékoztatót tartott a polgármester és az Alisca Terra Kft. ügyvezetője. Fotó: Nagy Nándor

A kialakult káosz a cég ügyvezetőjének elmondása szerint abból adódott, hogy ez év októberétől ugrásszerűen megnőtt az üzemeltető cég szolgáltatási területe, s a növekedéssel a technikai leterheltségük is megnőtt, illetve nem állt rendelkezésre elegendő emberállomány.


– Azt is kértem, hogy ha szükséges, hétvégi munkavégzést is rendeljünk el. Ha kell, hozzunk be újabb gépjárműveket. Ezek az intézkedések mára mind-mind megtörténtek. Értelemszerűen idő kellett ahhoz, hogy a városon végigérjenek. Kifejezetten kértem az igazgató urat, hogy ez a helyzet többet ne következzen be, amely kérésre az ígéretet megkaptam. Kifejezetten kértem továbbá, hogy figyeljünk oda a karácsonyi időszakra, úgyhogy én is nyitott szemmel fogom követni, hogy az ígéretek valóban teljesülnek-e. Nyomatékosítanám, hogy ha bárki ezzel ellentétes tendenciát tapasztal, jelezze, mert azonnal be fogunk avatkozni. Az igazgató úr elnézést kért a kellemetlenségért a szekszárdiaktól, illetve személyesen tőlem is, de én azt gondolom, hogy nem elnézést kell kérni, hanem ezt a helyzetet meg kell előzni, és ha bármi fennakadás van, azonnal be kell avatkozni. Az ígéret, hogy a jövőben ilyen nem történik, be lesz tartatva. Ezúttal jelezném, hogy a szokásos fenyőfabegyűjtés a megszokott metódus és rendszer szerint fog január elején működni, a meghatározott kihelyezési pontokon, illetve a ház elé kihelyezett fenyőfákat, karácsonyfákat a cég el fogja szállítani – zárta mondandóját a megyeszékhely vezetője.

Újabb járművekkel bővítette állományát az üzemeltető cég. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.