EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Nagykanizsa

Show, ritmus, csillogás

Ismét kirobbanó sikert hozott a Kanizsa Kupa nemzetközi tíztáncverseny, amelyre ezúttal hat profi páros érkezett: Pécstől Szombathelyen át Horvátországig. Az Eraklin Táncklub Egyesület egyetlen hétvégén ezenkívül még két viadalt szervezett Nagykanizsán.

A hagyományoknak megfelelően a klubok és egyesületek az Eraklin Kupán, majd tánciskolás gyerekek és felnőttek a Cséplő Dániel emlékére szervezett versenyen vetélkedtek. A kétnapos táncos rendezvény csúcspontja a Kanizsa Kupa volt, amelyet az Eraklin táncklub 2010-ben élesztett újjá, miután a táncos életéről híres városban utoljára 1975-ben rendeztek társastáncviadalt. Akkoriban Tarczi Zoltán és Latabár Katalin, Latabár Kálmán lánya tartotta az órákat Nagykanizsán.


A vérpezsdítő show évről évre elnyeri a közönség tetszését, s Kanizsára a táncosok is szívesen jönnek (Fotó: Gergely Szilárd)

Az eltelt hét esztendőben a Kanizsa Kupa ismét komoly rangra tett szert, s nemcsak a városban, hanem szerte az országban is. A közönség élvezi a show-t, a vérpezsdítő dallamokat, amelyeket ezúttal a Lobo Latino tánczenekar szolgáltatott, természetesen élőben. A párosok standard és latin táncokat mutattak be, produkciójukat gyakran nyílt színi taps kísérte. A versenyt a Lorigo Táncsport Egyesület színeiben parkettre lépő Gombkötő Balázs–Laskovics Petra páros nyerte.

Kapcsolódó Cikkek