2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Nagykanizsa

Show, ritmus, csillogás

Ismét kirobbanó sikert hozott a Kanizsa Kupa nemzetközi tíztáncverseny, amelyre ezúttal hat profi páros érkezett: Pécstől Szombathelyen át Horvátországig. Az Eraklin Táncklub Egyesület egyetlen hétvégén ezenkívül még két viadalt szervezett Nagykanizsán.

A hagyományoknak megfelelően a klubok és egyesületek az Eraklin Kupán, majd tánciskolás gyerekek és felnőttek a Cséplő Dániel emlékére szervezett versenyen vetélkedtek. A kétnapos táncos rendezvény csúcspontja a Kanizsa Kupa volt, amelyet az Eraklin táncklub 2010-ben élesztett újjá, miután a táncos életéről híres városban utoljára 1975-ben rendeztek társastáncviadalt. Akkoriban Tarczi Zoltán és Latabár Katalin, Latabár Kálmán lánya tartotta az órákat Nagykanizsán.


A vérpezsdítő show évről évre elnyeri a közönség tetszését, s Kanizsára a táncosok is szívesen jönnek (Fotó: Gergely Szilárd)

Az eltelt hét esztendőben a Kanizsa Kupa ismét komoly rangra tett szert, s nemcsak a városban, hanem szerte az országban is. A közönség élvezi a show-t, a vérpezsdítő dallamokat, amelyeket ezúttal a Lobo Latino tánczenekar szolgáltatott, természetesen élőben. A párosok standard és latin táncokat mutattak be, produkciójukat gyakran nyílt színi taps kísérte. A versenyt a Lorigo Táncsport Egyesület színeiben parkettre lépő Gombkötő Balázs–Laskovics Petra páros nyerte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.