EUR: 323,12 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Sikeresen zárult az év a pingpongosoknál

Az utolsó fordulóig kiélezett csata zajlott az asztalitenisz NB II-ben az első helyért. A DUE pingpongosai végül a második helyen zárták az őszt. A csapat „ásza” Nemes Vince, aki 100 százalékos teljesítményt nyújtva minden mérkőzését nyerte.  

Hullámvasúton töltötte 2017-et az egyetem asztalitenisz-szakosztálya. Anyagi lehetőségeit sokszorosan túlteljesítve tavasszal az NB I dobogóján ünnepelte a 2016/17-es szezont. Évtizedes sikert ért el a dunaújvárosi asztaliteniszsport, a „realitás” azonban utolérte a klubot, így – bízva, hogy csupán átmenetileg – az NB I-ből visszalépve a másodosztályban folytatta a versengést. Ehhez mérten a csapat újjáépült. Makk Benedeket sikerült megtartani, Jakab Gábort és Jeszenszki Dánielt azonban Nemes Vince váltotta. A csapat megfelelőnek tűnt az NB II-es dobogós cél elérésére, az első forduló azonban egy nem várt vereséget hozott. Talán a jókor jött kudarc segítette őket, hiszen innen nem volt megállás, sorra jöttek a győzelmek.


Az utolsó három forduló kiemelten nagy csatának ígérkezett. Elsőként a városi rivális csapat látogatott az oroszlánbarlangba, szerencsére az izgalmak elmaradtak. A vége – Ármos sérülése ellenére – meggyőző 11:7-es hazai győzelem lett. Ezek után idegenben a Mohács következett, ahol ijesztő 8:8-as meccsállást követően minimális különbségű, 10:8 arányú győzelem született. Végül az utolsó fordulóban a tabella két első helyezettje csapott össze, Pécsre látogatott az egyetemi együttes, ahol a váratlanul erős csapattal felálló hazaiak otthon tartották a 3 pontot. A végeredmény egy nagyon szép szezon, csillogó őszi ezüst. Külön büszkeség a csapat első játékosa, Nemes Vince szereplése, aki mérkőzéseinek 100 százalékát megnyerte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.