EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító erdőtüzek közül a legnagyobbat

A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a Kaliforniában pusztító erdő- és bozóttüzek közül a legnagyobbat.

A Los Angeles Times című újság az állam erdészeti hatóságának szóvivőjére hivatkozva arról írt, hogy a Santa Barbarától délre, Ventura környékén tomboló, Thomas nevű tüzet sikerült a tizedére visszaszorítani helyi idő szerint péntek estére. A tűzoltók segítségére volt, hogy gyengült a hírhedt Szent Anna-szél, ami lehetővé tette többek közt, hogy több repülőgépet vessenek be az oltás során.


Közben Ventura közelében rábukkantak a mostani erdőtüzek első halálos áldozatára. A 70 éves nő vélhetően a tűz elől menekülve balesetet szenvedett autójával és meghalt – közölték a hatóságok.

Az erős szél által is táplált Thomas tűz 580 négyzetkilométeres területre terjedt ki a Los Angeles Times szerint. A hat erdő- és bozóttűz elől, amelyek hétfő óta pusztítanak Santa Barbara és San Diego között, sajtóhírek szerint több mint 200 ezer embernek kellett elmenekülnie és ötszáznál is több épület semmisült meg, lakóépületek ezrei maradtak áram nélkül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.