EUR: 318,00 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

PR

Sokak álmát váltotta valóra a lottótársaság

A nemzeti lottótársaság 2017-ben is sokak álmát váltotta valóra. Ketten rekordnyereménynek örülhettek, hiszen februárban az Eurojackpot közel bruttó hétmilliárd forintot érő főnyereményét vitte el egy szerencsés hazánk fia, novemberben pedig a Kenón lett milliárdos egy játékos.

Minden idők legnagyobb nyereménye az Eurojackpoton

Minden idők legnagyobb hazai lottó- és szerencsejáték-nyereményét söpörte be az a tippelő, aki megütötte a bruttó 22 569 528 eurós, azaz közel brutt­ó 7 milliárd forintos jackpotot. Nyereménye a 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása után is tekintélyes, megközelíti a 6 milliárd forintot, letaszítva ezzel a dobogó első helyéről a 2003-as 5,092 milliárd forintos Ötöslottó-telitalálatot.

Az Eurojackpoton egyébként megközelítőleg 1:95 millióhoz az esély a főnyereményre. A milliárdokat érő szelvény 522 618 itthoni, összességében pedig 20 058 488 játékba adott közül került ki.

Megvan az első Kenó-milliárdos

A 2017. november 27-i Kenó-sorsolás milliárdossá tett egy szerencsés játékost, aki ezerforintos tétjének egymilliószorosát nyerte a telitalálattal. Nyereményével ő lett minden idők első magyar Kenó-milliárdosa.

 A naponta sorsolt Kenó játékban az 1–80-ig terjedő számhalmazból a játékos legfeljebb 10 számot játszhat meg. A november 27-i sorsoláson az alábbi 20 számot sorsolták ki: 1, 2, 3, 6, 9, 13, 21, 22, 24, 27, 29, 41, 43, 49, 50, 55, 56, 66, 72, 76.

Szerencsetörténet az interneten

A www.szerencsejatekgaleria.hu oldalon jövőre is érdemes lesz böngészni. Bárki megismerheti a hazai szerencsejáték-szervezés történetét.

Szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát

Így néz ki a sorsjegyárusító pavilon

A Szerencsejáték Zrt. mint felelős munkáltató fontosnak tartja, hogy lehetőségeit kihasználva proaktívan törekedjen a társadalmi problémák megoldására. Ezért tartja fenn évek óta karitatív sorsjegy-értékesítési hálózatát, amelyben megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat értékesítőként.
A játékosok Magyarországon 110 helyszínen, 72 településen találkozhatnak sorsjegyek értékesítésére szolgáló pultjainkkal, amelyeknél összesen 180 megváltozott munkaképességű árus dolgozik. Munkatársaink átlagosan napi 4 órában dolgoznak. Értékesítőpultjaik jellemzően élelmiszerüzletek előtereiben és kórházakban helyezkednek el.


A sport kiemelt támogatója

A Szerencsejáték Zrt. a sport nagy támogatója. A Totó és a Góltotó játékadója teljes egészében a Sportalapba folyik be. A Tippmix és a TippmixPro játékadójának pedig a fele gazdagítja ezt a kasszát, ezenfelül a többi számsorsolásos játék játékadójának 12 százaléka is a sport támogatását szolgálja.

Jövőre is vigyázzon a pénzére!
Idén több alkalommal visszaéltek telefonos csalók a  Szerencsejáték Zrt. nevével, fontos, hogy ne adjuk ki az adatainkat, és ne tegyünk eleget az átverők kérésének. Jövőre is vigyázzunk a pénzünkre, ugyanis a lottótársaság nem szervez olyan nyereményjátékot, amelynek nyertesét telefonszám alapján sorsolják ki. A www.szerencsejatek.hu oldalról érdemes tájékozódni.


Kapcsolódó Cikkek